"Řidič vozidla a spolujezdec z předního sedadla se z havarovaného vozidla dostali bez nutnosti vyproštění a skončili v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Druhý spolujezdec, který seděl na zadním sedadle, utrpěl při nehodě smrtelná zranění a zůstal ve vraku vozidla. Hasiči ho následně vyprostili, a to bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení," uvedl Netopil.

Podle kroměřížské policejní mluvčí Simony Kyšnerové jednačtyřicetiletý řidič i jednadvacetiletý mladík, který seděl na předním sedadle vedle šoféra, byli při nehodě zraněni lehce. Vozidlo Renault Master vyjelo mimo silnici ze zatím neznámých důvodů. "Alkohol u řidiče jsme vyloučili dechovou zkouškou," uvedla Kyšnerová a dodala, že policie nehodu nadále vyšetřuje.

Po dobu zásahu a následného vyšetřování byla komunikace v místě nehody uzavřena. Ve Zlínském kraji jde podle dostupných informací o šestou smrtelnou dopravní nehodu, která se stala o letních prázdninách.

V červenci nepřežil motocyklista střet s osobním vozem u Poličné na Vsetínsku, šestašedesátiletá řidička zahynula při srážce dvou osobních aut ve Fryštáku na Zlínsku a řidič osobního vozidla nepřežil střet s vlakem v Chropyni na Kroměřížsku. Začátkem srpna si vyžádala život i kolize dvou osobních aut u Jablůnky na Vsetínsku a před týdnem zemřel sedmapadesátiletý řidič kamionu po nárazu do stromu a následném požáru v buchlovských horách.