Řetězec v době zavedení nucené správy zaměstnával zhruba 11.000 lidí. Firma byla v posledních letech pod tlakem ostré konkurence na britském maloobchodním trhu a promeškala nástup internetových nákupů.

Řetězec v roce 1928 založila skupina amerických podnikatelů podle úspěšného modelu britských obchodních domů Woolworths. V roce 2000 ho za 200 milionů liber (6,3 miliardy Kč) koupil britský miliardář a podnikatel v maloobchodě sir Philip Green. Loni v březnu Green prodal ztrátový řetězec za pouhou jednu libru skupině Retail Acquisitions, kterou vede Dominic Chappell.

Green i Chappell jsou kritizováni za chyby v řízení firmy a za to, že se jim nepodařilo ochránit penzijní systém podniku. Parlamentní vyšetřovací komise Greena označila za "nepřijatelnou tvář kapitalismu" a podle stínového ministra financí Johna McDonnella by měl být Green zbaven rytířského titulu.

Green tento měsíc napadl v řeckém letovisku novináře televize Sky News. Nelíbilo se mu, že ho natáčejí při kladení otázek k osudu tisíců zaměstnanců, kteří přišli o práci a kteří mohou přijít rovněž o peníze na penzi, zatímco Green si užívá na své jachtě za 100 milionů liber.