Kolize tří aut se stala kolem 09:30 na 37. kilometru ve směru na Brno. Směr od Prahy byl kvůli odstraňování následků nehody neprůjezdný, objízdná trasa nebyla stanovena. "Od té doby se to začalo hodně kazit," řekl Vinčálek k dopravní situaci na D1. Problémy byly podle něj po celý den a kolona v jednu chvíli sahala až na 18. kilometr.

Vzhledem k tomu, že sobota je tradičním dnem pro střídání rekreačních turnusů, stála v zácpě i auta mířící na jih k moři. Zpravodaj ČTK viděl, že řada aut měla na střeše kola a v zácpě uvízly také karavany. Někteří lidé vystoupili z aut a protahovali se.

Po 13:00 byla dopravní nehoda odstraněna a provoz na dálnici plně obnoven. To už kolona sahala ke 24. kilometru dálnice. Dopoledne se totiž při popojíždění aut kvůli drobným nehodám vytvořily další kolony na 33. a 36. kilometru ve směru na Brno. I tyto nehody se obešly bez zranění.

Fronta pomalu jedoucích aut se před polednem vytvořila i na 10. kilometru dálnice. Další kolona byla i mezi 176. a 179. kilometrem ve směru na Brno před dopravním omezením, motoristé museli počítat se 40minutovým zdržením. Zhruba 20 minut se auta zdržela na D1 kousek za Brnem ve směru na Ostravu. V podvečer přetrvávaly komplikace před zúžením kvůli stavebním úpravám na 29. kilometru, kde byla podle Vinčálka velmi hustá doprava.

Horší situaci ale zažívají dnes řidiči za hranicemi. Nastal totiž nejvypjatější víkend léta, kdy řidiči míří na dovolenou k moři. Ucpané středoevropské dálnice vyžadují dnes od časného rána od řidičů silné nervy. Na tranzitních cestách přes Rakousko do Slovinska, ale i na trasách mezi Rakouskem a Bavorskem se od rána vytvořily až šedesátikilometrové kolony, uvedl rakouský automobilový a cyklistický svaz ARBÖ. Nejdelší vznikaly na dálnici A11 z Rakouska k tunelu Karavanky na hranici se Slovinskem. Tunel bude po celý den uzavírán v souvislosti s návštěvou ruského prezidenta Vladimira Putina ve Slovinsku, což komplikuje cestu na jih i českým turistům.