Za tři měsíce do konce června firma prodělala 37 centů na akcii. Ve stejném období loni vytvořil Boeing čistý zisk 1,1 miliardy USD, což bylo 1,59 USD na akcii.

Základní zisk očištěný o některé náklady činil ve čtvrtletí 44 centů na akcii. Výsledek překonal odhady analytiků, kteří v anketě Zacks Investment Research počítali se ztrátou 88 centů na akcii. Tržby se zvýšily o jedno procento na 24,8 miliardy dolarů (609,5 miliardy Kč).

Akcie podniku, který letos slaví sté výročí založení, od začátku roku ztrácejí téměř sedm procent. Dnes před začátkem obchodování na burze v New Yorku vykazovaly růst o více než jedno procento.

Malajsijská letecká společnost Malaysia Airlines dnes oznámila, že se dohodla na nákupu až 50 letadel Boeing Max. Dohoda zahrnuje pevnou objednávku na 25 těchto letadel v katalogové hodnotě 2,75 miliardy dolarů a opci na nákup 25 dalších. První letadla by měly aerolinky obdržet v roce 2019.

Pro malajsijské státní aerolinky to je první velký nákup za posledních několik let, poznamenaných finančními ztrátami a dvěma leteckými katastrofami: zmizením letu číslu 370 a ztrátou letadla sestřeleného nad Ukrajinou. V obou případech se neštěstí stalo v roce 2014.