Nehoda se stala v 15:20 na Palackého ulici. Devětapadesátiletý řidič Škody Octavie jel ve směru od centra na Janov nad Nisou, přičemž přehlédl seniorku přecházející silnici po přechodu pro chodce. "Při následném střetu utrpěla chodkyně velmi vážná poranění, kterým o několik hodin později v liberecké nemocnici podlehla," uvedla Baláková.

Dopravní policisté řidiče podrobili dechové zkoušce i kontrole na jiné návykové látky. "Testy ukázaly, že pod vlivem alkoholu a ani drog nebyl," uvedla Baláková. Okolnosti nehody policie prošetřuje, muži hrozí obvinění ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Červenec je nejtragičtějším měsícem v letošním roce v Libereckém kraji. Zatímco od ledna do konce června při dopravních nehodách zemřelo šest lidí, seniorka je již čtvrtou obětí v červenci. V Jablonném v Podještědí na Českolipsku zemřel po střetu s osobním vozem cyklista, v Kacanovech na Semilsku šestnáctiletý motorkář, který nezvládl průjezd zatáčkou a narazil do betonového sloupu, a střet dvou osobních automobilů u Dětřichova na Liberecku nepřežil starší muž.