"Během olympijských her je více než kdy jindy velmi aktivní skupina svátečních sázkařů, kteří tipují výhradně na výkony českých sportovců, a celkově se projevují jako velcí patrioti. Například slalom na divoké vodě během sezony téměř nikoho nezajímá. Ale jakmile jede na OH Hradilek nebo Prskavec o medaile, stává se i tato disciplína velmi atraktivní pro širokou skupinu sázkařů," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Fortuna očekává sázky zhruba za 350 milionů korun, v porovnání s Londýnem 2012 (130 mil. Kč) by to měl být téměř trojnásobek. Podle Šraina by měly být určitě překonány i zimní hry v Soči 2014 s 310 miliony vybraných korun. "Zimní olympiády jsou přitom silné díky hvězdnému hokejovému turnaji," doplnil.

Tipsport odhaduje, že určitě překoná svůj olympijský rekord z her v Soči (350 mil. Kč), na Londýn přijal sázky o 50 milionů nižší. "Ale uvidíme, jak náběry ovlivní časový posun, neúčast některých špičkových sportovců nebo dopingová kauza ruských atletů," dodal mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Chance počítá s tím, že překoná Londýn s náběry za 60 milionů korun. "Zatím jsou sázky na úrovni zhruba sto tisíc korun, z pohledu sázejících je ještě hodně času," uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková. Sázkaři jsou podle ní zatím optimističtí, několik stovek už jich vsadilo, že Češi přivezou devět a více medailí.

Obecně však převládají tikety se sedmi a více medailemi. Podle bookmakerů je nejpravděpodobnější, že medailí bude maximálně osm, z toho dvě zlaté. Na to, že Česko získá 13 a více medailí, vypsali kurz 5,5:1. Naopak žádná medaile by znamenala obrovské překvapení vyjádřené kurzem 150:1. Atletickou stovku, která je považována za královskou disciplínu her, by měl vyhrát Jamajčan Usain Bolt (1,45:1). Na olympijské zlato překážkářky Zuzany Hejnové je zatím kurz 1,7:1, u oštěpařky Barbory Špotákové 2,5:1. "Ale u nás se zatím nejvíc sází na to, že Zuzana Hejnová zlatou medaili nezíská," doplnila mluvčí Sazky Veronika Marková.