Slevy pomohly zvýšit nové objednávky a produkci. To pak přimělo firmy najímat nové zaměstnance, aby uspokojily poptávku.

"Výrobci v eurozóně zažili v červnu letošní nejvyšší růst. Nicméně údaje byly shromážděny před výsledky britského referenda o EU, takže jakýkoliv vliv brexitu v PMI zatím není vidět," uvedl hlavní ekonom Markit Chris Williamson. "Vzhledem k nejistotě způsobené výhledem brexitu se zdá pravděpodobné, že to v krátkodobém horizontu negativně ovlivní výdaje podnikatelů a spotřebitelů v celé eurozóně, což v příštích měsících stáhne dolů růst."

V Řecku aktivita ve zpracovatelském sektoru v červnu poprvé v letošním roce vzrostla. Oživila výroba a výrobci vytvářeli nová pracovní místa. Zpracovatelský sektor tvoří zhruba deset procent řecké ekonomiky.

V Německu se index aktivity díky domácí a zahraniční poptávka zvýšil na nejvyšší úroveň za 28 měsíců. Výroba byla nejvyšší za více než dva roky a nové zakázky stouply 19. měsíc za sebou. Firmy také třetí měsíc za sebou najímaly nové zaměstnance.

Pokud se hodnota indexu nachází nad 50 body, znamená to růst, pokud je nižší, znamená to pokles. Index sleduje výrobu, nové objednávky, zaměstnanost, termíny dodávek od dodavatelů a zásoby.