O záměru firmy Mondelez ještě před oficiálním oznámením informovaly zdroje obeznámené se situací. Akcie Hershey díky tomu vykazovaly růst až o 21 procent, než tempo růstu mírně polevilo. Akcie Mondelez naopak růst zrychlily a před koncem obchodování na burze v New Yorku přidávaly více než šest procent. Podle analytiků je ve hře možnost, že se o Hershey ještě strhne bitva, což by cenu akcií ještě zvýšilo.

Hershey a Mondelez patří mezi pět největších výrobců cukrovinek na světě. Mondelez by po sloučení s Hershey předčil společnost Mars, které podle výzkumné společnosti Euromonitor teď patří 13,3 procenta trhu. Mondelez, který je známý například výrobou sušenek Oreo nebo čokolády Milka, by se tak stal největším výrobcem cukrovinek na světě.

Mondelez by fúzí získal kontrolu nad výrobou a prodejem čokolád Cadbury ve Spojených státech. Výrobní licenci má nyní společnost Hershey, která Mondelezu platí licenční poplatky. Mondelez by získal i práva na výrobu a distribuci tyčinek Kit Kat v USA, které sice vyrábí švýcarský potravinářský obr Nestlé, v USA ale práva vlastní Hershey. Ta společnosti Nestlé odvádí poplatky z tržeb.

Zdroje tvrdí, že Mondelez hodlá značku Hershey zachovat, především z historických důvodů a kvůli vlivu, který má firma v USA. V plánu Mondelez nemá ani rušení pracovních míst. Firmě Hershey by prý naopak mohl pomoci expandovat v zahraničí.

Mondelez za jednu akcii Hershey nabízel zhruba 107 dolarů v hotovosti a v akciích.

Mondelez je bývalou divizí sušenek, cukrovinek a pochutin americké společnosti Kraft Foods. Působí ve 165 zemích světa a mezi její další značky patří mimo jiné Cadbury, Trident, Lu nebo Toblerone. V České republice Mondelez vyrábí v Opavě značky Fidorka, Tatranka, Zlaté oplatky nebo Crispello.