V noci z pátku na sobotu (od 23:45 do 03:45) budou mít kvůli revizi měnírny v Zábřehu výluku linky 1, 11 a 19. Tramvaje číslo 1 pojedou od hlavního nádraží jen na zastávku Vítkovice vysoké pece. Tramvaje 11 pojedou od Plynáren jen na zastávku Most Československé armády, stejně jako tramvaje 19, které jezdí z Martinova. Po zbytcích jejich tras až na konečnou na Dubině nebo v Zábřehu budou jezdit náhradní autobusy.

V sobotu od 07:01 do 14:30 budou kvůli natírání trakčních stožárů mezi zastávkami Důl Hlubina a Vítkovice vysoké pece mít výluku linky 1 a 2. Tramvaje číslo 1 budou mezi zastávkami Náměstí Republiky a Hrabůvka kostel jezdit odklonem přes Mariánské náměstí, Mírové náměstí a Jubilejní kolonii. Tramvaje linky 2 budou mezi zastávkami Náměstí Republiky a Mírové náměstí jezdit odklonem přes Mariánské náměstí. Po jejich původních trasách budou jezdit náhradní autobusy. Tramvaje budou mít až devítiminutové zpoždění a nebudou na nich jezdit bezbariérové vozy uvedené v jízdním řádu.

Výměna kolejí na Palkovského ulici bude důvodem výluky tramvajových linek 7, 11 a 12, která začne o půlnoci ze soboty na neděli 3. července a bude trvat týden, rovněž do půlnoci ze soboty na neděli. Tramvaje budou jezdit odklonem přes zastávky Mariánské náměstí, Mírové náměstí a Ředitelství Vítkovic (7 a 11) nebo přes Jubilejní kolonii (12). Po jejich původních trasách budou jezdit náhradní autobusy. Kvůli výluce budou mít změněné jízdní řády i linky 4, 17 a 18. Veškeré noční přípoje budou ze zastávky Hulvácká přemístěny na zastávku Ferona a noční přípoje linek 4 a 7 ze zastávky Svinov mosty na zastávku Nová Ves vodárna na ulici 28. října.