Z velkých automobilek oznámily v dubnu pokles prodeje pouze automobilky General Motors (GM), Volkswagen a Huyndai. Největšímu evropskému koncernu Volkswagen, který se potýká s emisním skandálem, klesl odbyt o 9,7 procenta. Americká GM prodala o 3,5 procenta méně aut než před rokem, její značka Chevrolet ale zažila nejlepší duben od roku 2006. Jihokorejské Huyndai se odbyt snížil o 8,5 procenta, loni v dubnu byl ale rekordní. Nižší byl i prodej německých výrobců luxusních aut Mercedes-Benz a BMW.

Oproti tomu japonské Hondě stoupl prodej o více než 14 procent a konkurenčnímu Nissanu o více než 12 procent. Automobilka Ford Motor prodala v dubnu rekordních více 65.000 sportovně užitkových vozů a celkový odbyt jí stoupl o čtyři procenta.

Analytici tvrdí, že automobilový trh v USA se blíží cyklickému vrcholu a automobilky budou muset omezovat výrobu, aby jim v průběhu roku nezbylo příliš mnoho neprodaných vozidel.

Loni americký trh vzrostl o téměř šest procent na 17,47 milionu a překonal dosavadní rekord 17,41 milionu aut z roku 2000.