V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones stoupl o 0,2 procenta na 17.076 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 posílil o 0,1 procenta na 2015 bodů. Index technologického trhu Nasdaq se zvýšil o 0,4 procenta na 4829 bodů.

Zápis ze zasedání Fedu naznačil, že se bankéři obávají globálního ekonomického zpomalení. Ve zprávě se uvádí, že představitelé měnového výboru dospěli k závěru, že ekonomika se již téměř dostala do stavu, který by opravňoval zvýšení úroků. Rozhodli se však, že bude opatrnější se zvýšením sazeb počkat a ujistit se, že zpomalení světové ekonomiky nenaruší hospodářský vývoj v USA.

Podle analytiků se investoři dále soustředí na zprávy o hospodaření firem. Ty ukážou, jak se firmám dařilo v uplynulých třech měsících odolávat turbulencím na trzích a zpomalování globálního hospodářského růstu.

Dopoledne posilovalo šest z deseti hlavních sektorů indexu S&P, v čele s indexem průmyslových společností. Naopak nejvyšší ztráty zaznamenaly energetické společnosti. Po čtvrtletních výsledcích hospodaření oslabily také akcie firmy Alcoa, napsala agentura Reuters.