Centrální banka na zasedání, které se konalo 16. a 17. září, ponechala své úrokové sazby beze změny. Podle zápisu její představitelé dospěli k závěru, že ekonomika se již téměř dostala do stavu, který by opravňoval zvýšení úroků. Rozhodli se však, že bude opatrnější se zvýšením sazeb počkat a ujistit se, že zpomalení světové ekonomiky nenaruší hospodářský vývoj v USA.

Fed od konce roku 2008 drží základní úrokovou sazbu na rekordně nízké úrovni nula až 0,25 procenta ve snaze podpořit růst domácí ekonomiky. Dřívější očekávání, že banka zvýší úroky již v září, vzalo za své poté, co obavy ze zpomalování růstu čínské ekonomiky vyvolaly chaos na světových finančních trzích. Slabé údaje o zářijovém trhu práce pak podpořily názor, že Fed by mohl sazby zvýšit až v příštím roce.

Mezinárodní měnový fond (MMF) tento týden předpověděl, že tempo růstu světové ekonomiky v letošním roce zpomalí na 3,1 procenta z loňských 3,4 procenta. Zhoršil tak svou červencovou prognózu, podle které měl růst činit 3,3 procenta. Odhad letošního růstu ve Spojených státech však fond zvýšil na 2,6 procenta z červencových 2,5 procenta.