Prodej vozů značky na českém trhu má mít na starosti jeden z dealerů mateřské skupiny BMW, společnost CarTec. Letos se v Česku prodalo již 12 vozů britské značky, loni to bylo šest aut za celý rok. Podle statistik Sdružení automobilového průmyslu je v Česku registrovaných okolo devíti desítek vozů Rolls-Royce, jejichž průměrné stáří je kolem 11 let.

"Určitě chceme prodávat více vozů, než se v Česku registruje nyní. Bude to dvojciferný počet," uvedla Eva Kadlecová z CarTecu. CerTec je 132. dealerství značky ve světě. Bude zajišťovat i servis vozů Rolls-Royce v prostorách v pražské Průběžné ulici. Celkem má značka v kontinentální Evropě 17 dealerů.

Rolls-Royce na konci minulého roku otevřel nový autorizovaný servis ve Vídni, který je určený i pro Čechy, Slováky, Maďary a Slovince. Do té doby museli majitelé "rollsů" z Česka jezdit na servis do Drážďan nebo Varšavy.

Rolls-Royce Motor Cars patří od 90. let do skupiny BMW. Konkurenční Bentley ze skupiny VW znovu otevřel prodejní centrum v Praze v roce 2012.

V současnosti nabízí Rolls-Royce tři modely v sedmi modifikacích. Základem je Phantom, který doplňuje menší Ghhost a výkonný Wraith. Na autosalonu ve Frankfurtu se příští týden představí novinka v podobě kabrioletu Dawn. Loni Rolls-Royce zvýšil celosvětový prodej o 121 procent na rekordních 4063 aut.

Typický zákazník Rolls-Royce má podle šéfa značky pro Evropu Jamese Crichtona jmění přes jeden milion dolarů. Drtivá většina si objednává vůz na zakázku.