"V současné době máme v ČR prodaných 150 vozů Ford Mustang," řekla ČTK Nikola Kirschová z mediálního zastoupení firmy. Zákazníci si mohou vybrat mezi karosářskými variantami Fastback a Convertible. Na výběr je manuální nebo samočinná převodovka, vždy se šesti rychlostními stupni.

Podle dřívějších informací měla cena modelu prodávaného v ČR začínat na 880.000 Kč, ceníky se ale ještě upravovaly. "Nejnižší cena je 939.000 korun, kterou zákazník zaplatí za vůz s karoserií Fastback a motorem 2.3 EcoBoost, výkonem 314 koní a manuální šestistupňovou převodovkou," uvedla Kirschová.

Prvních 500 mustangů si mohli Evropané rezervovat během loňského finále Ligy mistrů UEFA. Zájem projevilo více než 9300 lidí, přičemž prvních 500 registrací se uskutečnilo za pouhých 30 sekund od spuštění. Čtyři takto objednané vozy jsou určeny do ČR.

Největším konkurentem Fordu Mustang je Chevrolet Camaro, který se do Česka už dováží. Jeho cena začíná těsně pod milionem Kč. Další konkurenční model Dodge Challenger oficiálně na tuzemském trhu zastoupený není, u neoficiálních dovozců se dá koupit rovněž od zhruba milionu Kč.