Hlavní část tržeb loni společnost KF Praha získala z prodeje vysílacích práv v Česku a zahraničí. Na tyto obchodní aktivity připadlo 12 milionů korun tržeb. Ze spolupráce s kiny firma utržila necelý milion korun.

Loňský zisk firma KF Praha použila na úhradu ztrát z minulých let, jejichž celková hodnota na konci roku 2014 podle údajů z účetní závěrky obnášela 135 milionů korun.

Vedení KF Praha dřívější prodělky přičetlo tvorbě opravných položek a neuvážené podnikatelské činnosti firmy v 90. letech, kdy například film Nexus způsobil společnosti ztrátu 100 milionů korun. Tato sci-fi pohádka vznikla na začátku 90. let ve španělsko-britsko-české koprodukci. Na projektu, který si vyžádal 5,5 milionu amerických dolarů, se podílel i KF Praha.

KF Praha je produkční společnost se zhruba padesátiletou zkušeností ve filmovém průmyslu. Firma točí řadu filmových žánrů, mezi které patří například dokumenty, výukové filmy, multimediální programy, hrané filmy a reklamy. Součástí majetku KF Praha je rozsáhlý archiv, který obsahuje zhruba 40.000 titulů.

Firma KF Praha má sídlo v Olomouci od konce roku 2005, dříve sídlila v Praze. V Olomouci rovněž sídlí společnost Krátký film Produkční, která je od roku 2005 stoprocentním vlastníkem KF Praha. Firmu Krátký film Produkční vlastní podnikatel Richard Benýšek.

Pod KF Praha spadá Studio Bratři v triku, Studio loutkového filmu, Studio J.A.Komenského, Studio HaD a Studio Kunc. Studia se zaměřují na loutkový film, dokumentární tvorbu, zakázkové filmy a videopořady.