Tržby se za prvních šest měsíců letošního roku zvýšily o více než pětinu na 14,1 miliardy DKK z 11,5 miliardy DKK před rokem. Firma uvedla, že dvouciferného růstu dosáhla ve všech regionech v čele s Asií. Nadále úspěšné jsou podle ní tematické řady stavebnic, věnované například životu ve městě nebo Hvězdným válkám. Děti ale přijaly i novinky vycházející z tematiky Jurského parku či světa elfů.

"Díky silnému výkonu napříč celým produktovým sortimentem jsme byli v první polovině roku 2015 schopni dosáhnout velice uspokojivého výsledku," uvedl v prohlášení na webu společnosti výkonný ředitel skupiny Jörgen Vig Knudstorp.

K lepším výsledkům přispěl i vývoj na devizových trzích. Slabý kurz dánské koruny a eura ve srovnání s většinou hlavních světových měn zvýšil prodejní čísla v dánských korunách o pět procent, uvedl finanční ředitel John Goodwin. "Jsme nicméně velmi spokojeni s osmnáctiprocentní mírou základního růstu (tedy bez vlivu měn), srovnáme-li ji se stejným obdobím před rokem," uvedl Goodwin.

Lego, které si vytklo za cíl vybudovat celosvětovou organizaci, v dubnu otevřelo třetí výrobní halu ve svému závodě ve středočeském Kladně. Vzniklo tam 600 nových pracovních míst. V příštích měsících chce firma zahájit výrobu v novém závodě v městské prefektuře Ťia-sing ve východní Číně. Továrna má zásobovat asijský trh.

Firma v současnosti zaměstnává po celém světě více než 15.000 lidí. V Česku působí 15 let.

S akciemi Lega se neobchoduje na veřejných trzích, firma tedy nemá povinnost výsledky hospodaření zveřejňovat. Nicméně od roku 1997 tak činí, i když ne ve čtvrtletních intervalech, jak bývá zvykem.