V ranní a odpolední špičce odjíždí z Hlubočep do centra vlaky zhruba každou půlhodinu, mimo exponované časy zhruba v hodinových intervalech.

„Díky zapojení do systému Pražské integrované dopravy lze ve vlacích používat jízdenky na městskou hromadnou dopravu. Železnice je mnohdy nejrychlejším způsobem, jak cestovat po Praze. Současný interval 30 minut ve špičkách bychom rádi v budoucnu zkrátili na 20 minut, právě dokončovaná modernizace trati nám to umožní," uvedl ředitel Ropid Petr Tomčík.

Cesta autobusem MHD ze zastávky Hlubočepská trvá na zastávku metra Anděl 12 minut, na Smíchovské nádraží s přestupem zhruba stejnou dobu.

Výstavba nových pražských zastávek se rozjela loni, kdy v září vznikly nové zastávky v Hostivici, Rudné a v Chýni západně od hlavního města. Do budoucna by měla vzniknout například zastávka nahrazující nevyhovující nádražní budovu v Hostivaři. Projekt Správy železniční dopravní cesty dále počítá například se zrušením málo využívané strašnické zastávky a vznikem dvou nových zastávek Eden a Zahradní Město.