Úhrnný index aténské burzy ATG klesl o 2,5 procenta na 643,2 bodu. Index bankovního sektoru, který tvoří zhruba pětinu hlavního indexu, odepsal 27 procent.

V pondělí zaznamenal hlavní index aténské burzy rekordní pokles o 16,2 procenta, v úterý se ztráta výrazně zmírnila na 1,2 procenta. Investoři prodejem akcií reagují na pokračující nejistotu ohledně nového záchranného programu Evropské unie pro předlužené Řecko a na zhoršující se stav řecké ekonomiky.

"Trh hledá dno, nejsme od něj daleko," řekl podle agentury Reuters jeden z analytiků makléřské společnosti Nuntius Securities. "Bankovní akcie však stále čelí prodejnímu tlaku," řekl. Důvodem pokračováním výprodeje jsou podle něj obavy, že banky budou muset v rámci rekapitalizace vydávat nové akcie.

Řecké banky rekapitalizaci nutně potřebují kvůli rozsáhlému odlivu vkladů a rostoucímu objemu špatných úvěrů, nový kapitál ale sníží hodnotu dosavadních akcií. Ministr financí Euklidis Tsakalotos dnes uvedl, že v jednáních se zástupci mezinárodních věřitelů se dohodl na nutnosti uskutečnění programu rekapitalizace bank do konce tohoto roku.

Akciová burza byla spolu s řeckými bankami uzavřena 29. června. Stalo se tak v rámci omezení pohybu kapitálu, které mělo zamezit masivnímu odlivu peněz. Banky se znovu otevřely 20. července.