Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt Čechů v Rakousku: Jeden zemřel při nehodě, druhý v Alpách

Český řidič zahynul při dopravní nehodě v Horních Rakousích.
Český řidič zahynul při dopravní nehodě v Horních Rakousích.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
1. srpna 2015
10:15

Dva Češi přišli o život v pátek v Rakousku. Řidič řidič (60) zahynul při dopravní nehodě u obce Lauffen v Horních Rakousích. Podle policie vjel z dosud neznámých příčin do protisměru a čelně se srazil s autobusem. Další Čech zahynul v rakouských Alpách. Horolezec se ztřítil, když se pokoušel zdolat skalní výstup nedaleko štýrské obce Leoben. Dnes o tom informovala agentura APA.

Osobní auto bylo nárazem odmrštěno několik metrů a skončilo mimo vozovku. Jeho posádku museli z vozu vyřezat místní hasiči.

Řidič zemřel na místě, jeho šestapadesátiletá manželka a jejich patnáctiletá neteř byly zraněny. Řidič protijedoucího autobusu i 26 cestujících vyvázlo bez zranění, podle policie ale všichni utrpěli šok.

Nehoda na několik hodin zcela zablokovala hlavní silnici, která spojuje jezera rakouské Solné komory, jež patří mezi oblíbené turistické cíle. Podle místních médií se až do pozdního večera tvořily v oblasti mnohakilometrové zácpy.

Horolezec se společně s dalšími dvěma Čechy snažil zdolat 860 metrů vysokou Stěnu císaře Františka Josefa.

V horní třetině stěny se však neudržel na skále a z dosud neznámých příčin se zřítil do hloubky asi 300 metrů. Jeho společníci zavolali záchranáře, ti však s pomocí vrtulníku dokázali vyprostit pouze mrtvé tělo.

Policie přesné příčiny neštěstí vyšetřuje vyšetřuje, zatím vyloučila, že by pád horolezce zavinil některý z jeho společníků.

frantisek.p ( 1. srpna 2015 14:58 )

lol

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání