Čistý zisk stoupl o 21,6 procenta na 1,3 miliardy eur. Celkové příjmy z pojistného vzrostly o 7,3 procenta na více než 38 miliard eur, z toho příjmy v divizi životního pojištění se zvýšily o 10,6 procenta, napsala agentura ANSA.

Generali v minulých dvou letech procházela transformací, kterou dokončila o rok dříve, než plánovala. Firma snižovala náklady a prodávala majetek, aby posílila ziskovost, podpořila budoucí růst a mohla zvýšit dividendy.

Skupina Generali je jedním z největších světových pojistitelů s předepsaným pojistným v roce 2014 přesahujícím 70 miliard eur. Se 65 miliony klientů ve více než 60 zemích zaujímá vedoucí postavení na trzích západní Evropy. V České republice byla Generali s tržním podílem 7,2 procenta loni čtvrtá největší.

Letos v lednu Generali dokončila koupi zbývajícího podílu ve skupině Generali PPF Holding, která je jednou z předních pojišťoven ve střední a východní Evropě, od české skupiny PPF. Součástí holdingu je například Česká pojišťovna. Přechodem plného vlastnictví GPH pod Generali se název holdingové společnosti změnil na Generali CEE Holding.