V závěru obchodování Dow Jonesův index stoupl o 0,53 procenta na 17.776,91 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 posílil o 0,61 procenta na 2081,34 bodu a index technologického trhu Nasdaq stoupl o 0,11 procenta na 4997,46 bodu.

Cena americké ropy WTI během dne ztrácela až 3,7 procenta, nakonec ale získala 0,7 procenta díky signálům z jednání mezi světovými mocnostmi a Íránem. Index energetického sektoru díky tomu vzrostl o více než jedno procento a vytáhl vzhůru celý trh.

Řecko dnes ministrům financí eurozóny překvapivě nepředložilo žádné nové návrhy na dohodu o mezinárodní finanční pomoci. Podle informovaných zdrojů se řecká delegace omezila na mlhavý slib, že tak učiní "možná" ve středu.

Čínské akciové trhy dnes pokračovaly v poklesu a od června se propadly již o 30 procent. Propad čínských akcií sráží komoditní trh a ceny mědi, uhlí, zemního plynu a železné rudy padají na nejnižší hodnoty v letošním roce. Výprodej čínských akcií vyvolává obavy o další zpomalení růstu ve druhé největší ekonomice světa.

"Investoři se obávají o Čínu, protože je to dlouhodobá záležitost. Zpomalení této ekonomiky má mnohem větší déletrvající dopad než Řecko," řekl agentuře Reuters uvedl Michael Joyce z JoycePayne Partners.

Euro na devizovém trhu dál oslabovalo vůči dolaru a během dne jeho kurz sestoupil na nejnižší hodnotu za pět týdnů pod 1,1 dolaru. Pokles způsobilo rozhodnutí Evropské centrální banky nechat objem nouzového financování řeckých bank beze změny a zároveň zpřísnit podmínky pro poskytnutí těchto peněz.

Euro vůči dolaru se propadlo až na 1,0917 USD, ke konci obchodování ale ztrácelo už jen 0,3 procenta a bylo na 1,1025 USD. Vůči jenu evropská měna klesla až na pětileté minimum a uzavřela se ztrátou 0,8 procenta na 133,95 JPY. Dolarový index vůči koši šesti měn posílil o 0,6 procenta a předtím vystoupil na měsíční maximum.