"Drobné komplikace s kapacitou nastaly během dopoledne u stanic metra Roztyly a Kačerov, což jsme operativně řešili vypravením připravených záloh. Od zítřejšího dne bude ke stanici metra Roztyly zajíždět více spojů linky XC a ve směru od Kačerova bude linka posílena vloženými spoji v trase Kačerov - Chodov," uvedl Štábl.

Zpoždění na linkách je podle mluvčího, s ohledem na aktuální stav dopravy, ve většině případů do tří minut. "Celkově evidujeme asi deset stížností na komplikace spojené s provozem," uvedl Štábl.

Na všechny náhradní linky posílá DPP v pracovní dny 41 kloubových vozů, z toho je 27 nízkopodlažních. V sobotu a v neděli jezdí pouze nízkopodlažní autobusy, celkem je to 25 kloubových vozů.

Autobusy s označením XC jezdí v denním provozu po trase z Jižního Města přes Háje na Opatov a Chodov a dále přes Roztyly na Kačerov, vybrané spoje pak jedou přímo z Hájů na Kačerov. Kvůli vysokému počtu cestujících linku posilují ve směru na Kačerov vložené spoje označené jako XC1, které nezajíždějí do zastávky Roztyly. Cestující mohou využít rovněž spoj označený jako XC2 z Hájů přes Opatov a Chodov na Budějovickou, tento spoj není obousměrný. Zkráceny jsou intervaly některých autobusových linek a u linky 213 místo standardních vozů jezdí kloubové.