V závěru obchodování index Dow Jones klesl o 0,16 procenta na 17.730,11 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 ztratil 0,03 procenta na 2076,78 bodu. Index technologického trhu Nasdaq odepsal 0,08 procenta na 5009,21 bodu.

Ve ztrátě byly přední akciové indexy i za celý zkrácený týden. S&P přitom zažil největší týdenní propad od března a Dow Jones největší týdenní propad od dubna. Před sobotními oslavami Dnes nezávislosti budou dnes burzy v USA zavřené.

MMF ve čtvrtek upozornil, že Atény potřebují v příštích třech letech dalších 50 miliard eur, aby se udržely nad vodou. Řecko se připravuje na nedělní referendum, ve kterém by voliči podle představ premiéra Alexise Tsiprase měli odmítnout podmínky, s nimiž mezinárodní věřitelé spojují poskytnutí další finanční pomoci zadlužené zemi. Voliči jsou podle médií zmatení a výsledek referenda, které někteří chápou jako hlasování o dalším osudu země v eurozóně, nelze předvídat.

Americké ministerstvo práce oznámilo, že americká ekonomika vytvořila v červnu méně pracovních míst, než se čekalo, míra nezaměstnanosti ale klesla na sedmileté minimum 5,3 procenta. Statistiky rovněž ukázaly, že mnoho lidí přestalo hledat práci a růst mezd stagnoval. Data utlumila vyhlídky na zotavování ekonomiky USA. Americká centrální banka (Fed) přitom tvrdí, že úrokové sazby zvýší ze současných minim jenom tehdy, až budou statistiky ukazovat setrvalé ekonomické oživování.

Objem obchodování na Wall Street byl před prodlouženým víkendem nízký. V rámci S&P se nejvíce dařilo síťovým podnikům, které jako celek stouply o 1,4 procenta.

Americký dolar vlivem neuspokojivé statistiky o zaměstnanosti klesal. Dolarový index, který měří výkonnost americké měny ke koši šesti předních zahraničních měn, odepsal 0,2 procenta na 96,139 bodu. Euro k dolaru zhruba hodinu před koncem newyorského obchodování přidávalo 0,2 procenta na 1,10775 USD.