Krátce před polednem newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval Dow Jonesův index pokles o 0,2 procenta na 17.731 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel 0,1 procenta na 2075 bodů, index technologického trhu Nasdaq Composite pak odepisoval 0,3 procenta a byl na 4998 bodech.

MMF, který je jedním z mezinárodních věřitelů Řecka, dnes oznámil, že tato zadlužená jihoevropská země bude do roku 2018 potřebovat dalších 50 miliard eur, pokud růst její ekonomiky zaostane za odhady a pokud země nezavede hospodářské reformy. Řecko se potýká s nedostatkem peněz, v úterý neuhradilo MMF dlužnou splátku a tamní banky jsou z rozhodnutí vlády minimálně po celý tento týden zavřené. O podmínkách věřitelů mají rozhodnout řečtí občané v nedělním referendu.

Americké ministerstvo práce dnes oznámilo, že tamní ekonomika vytvořila v červnu zhruba 223.000 nových pracovních míst. To je o trochu méně, než se čekalo. Míra nezaměstnanosti ale klesla na sedmileté minimum 5,3 procenta. Údaje rovněž ukázaly, že mnoho lidí přestalo hledat práci a růst mezd stagnoval.

Akcie britské ropné společnosti BP vykazovaly nárůst asi o pět procent. Firma se totiž dohodla s americkými úřady, že zaplatí 18,7 miliardy dolarů za urovnání škod způsobených při ropné havárii z roku 2010 v Mexickém zálivu.