Kolem 17:00 SELČ ztrácela jednotná evropská měna vůči dolaru zhruba 0,8 procenta na 1,10710 USD. Dolar k jenu naposledy ztrácel 0,5 procenta na 123,13 JPY.

Tsipras věřitelům Řecka řekl, že Atény by mohly přijmout jejich nabídku další pomoci, pokud se změní několik podmínek. Německo ale uvedlo, že před blížícím se řeckým referendem o podmínkách věřitelů nemůže jednat.

Nejnovější Tsiprasova slova a vidina, že Řekové se v nedělením referendu vysloví pro ano, podpořila naděje, že Řecko zůstane v eurozóně, uvedli analytici.

Organizace ADP dnes oznámila, že soukromí zaměstnavatelé v USA v červnu vytvořili 237.000 nových pracovních míst, což představuje nejvýraznější přírůstek od konce loňského roku. Údaje amerického ministerstva obchodu mezitím ukázaly, že investice ve stavebnictví dosáhly nejvyšší úrovně od října 2008.

Slušná data podpořila přesvědčení, že americká centrální banka (Fed) by do září mohla zvýšit úrokové sazby ze současných historických minim. To by obratem mohlo podpořit k růstu americký dolar.