Dow Jonesův index v poledne newyorského času (18:00 SELČ) posílil o 0,2 procenta na 17.620 bodů. Širší index S&P 500 zpevnil o 0,3 procenta na 2062 bodů a index trhu Nasdaq byl kolem 4980 bodů se ziskem 0,4 procenta. V pondělí indexy utrpěly více než dvouprocentní ztráty a zažily nejhlubší propad v tomto roce.

Evropská komise na poslední chvíli předložila Řecku nový návrh jako poslední pokus o dohodu před dnešním vypršením platnosti záchranného programu eurozóny. Řecko má navíc do konce dne uhradit splatný dluh Mezinárodnímu měnovému fondu a Atény dávají najevo, že to neudělají. Ministři financí eurozóny budou o řecké krizi jednat večer v rámci telekonference.

"Sledujeme víceméně odraz vzhůru po včerejším poklesu. Dohady o dohodě na poslední chvíli vedou k likvidacím krátkých pozic (zpětnými nákupy vypůjčených akcií, které investoři předtím prodali v očekávání cenového poklesu)," řekl agentuře Reuters Peter Cardillo z newyorské investiční firmy Rockwell Global Capital.

V první polovině obchodování rostlo téměř všech deset oborových indexů S&P 500. Růst táhly akcie finančního sektoru, jehož index posílil o 0,6 procenta.