Nejpříznivější situace na trhu práce byla v rámci EU v Německu, kde míra nezaměstnanosti činila 4,7 procenta. Naopak nejvyšší míru nezaměstnanosti, a to 22,5 procenta, zatím za květen vykazuje Španělsko. K dispozici však ještě nejsou květnové údaje z Řecka. Tam podle posledních dostupných čísel míra nezaměstnanost v březnu dosahovala 25,6 procenta.

V České republice míra nezaměstnanosti podle údajů Eurostatu klesla na 5,9 procenta z dubnových šesti procent. Eurostat používá údaje Českého statistického úřadu, které se liší od čísel Úřadu práce ČR. Podle těch se míra nezaměstnanosti v Česku snížila na 6,4 procenta z dubnových 6,7 procenta. Český statistický úřad vychází u míry nezaměstnanosti z výběrového šetření pracovních sil, zatímco Úřad práce z počtu registrovaných uchazečů o zaměstnání.

Eurostat odhaduje, že v celé Evropské unii bylo v květnu bez práce 23,348 milionu lidí. Ve srovnání s dubnem tak jejich počet klesl o 38.000. V samotné eurozóně počet nezaměstnaných klesl o 35.000 na 17,726 milionu lidí.