"Vidíme, že kvalitní zpravodajský obsah má na webu Blesk.cz velký potenciál a čtenáři o relevantní informace stojí. Chceme také cílit na nové uživatele a nabídnout jim obsah, který v minulých letech na našich stránkách nemohli najít," uvedl šéfredaktor Blesku Radek Lain. Konkrétní podobu nové zpravodajské sekce vydavatelství neupřesnilo, podle dostupných informací by ale měla být zaměřena na serióznější zpravodajství jako doplněk dosavadních bulvárních titulů.

Nová editorka Brunclíková působila jako politická zpravodajka Televizních novin, později také jako šéfreportérka a moderátorka diskusního pořadu Vaše téma. Kálal má za sebou zkušenost editora v televizi Z1 a politického reportéra tiskové agentury Mediafax, Lidových novin a naposledy portálu Echo24.

Za zpravodajský obsah zodpovídá David Vaníček, řízením kompletního webu Blesk.cz bude od 1. července pověřena Eva Šimková, uvedlo vydavatelství.

Czech News Center prostřednictvím svých titulů oslovuje téměř 3,5 milionu čtenářů tisku a přes dva miliony návštěvníků internetu. Pod společností působí i dvě tiskárny sídlící v Praze a Ostravě, jež jsou vlastněny a provozovány pod hlavičkou Czech Print Center. Mezi projekty společnosti patří také první virtuální mobilní operátor BLESKmobil. Vlastníky mediálního domu jsou Daniel Křetínský a Patrik Tkáč.

vju mal