Čína je pro IMAX jedním z nejrychleji rostoucích trhů, protože návštěva kina je zde velmi oblíbená. Mimořádně populární jsou zde hollywoodské trháky se speciálními efekty, jako Rychle & zběsile 7. Zisk IMAX v Číně loni stoupl o 29 procent na 22,6 milionu USD (563,7 milionu Kč) a příjmy o téměř 40 procent na 78,2 milionu USD.

Společnost zatím neupřesnila, jak velkou nabídku akcií plánuje, ani žádné další podrobnosti. Primární nabídka IMAX by byla první velkou nabídkou globální značky v Hongkongu od roku 2011, na místní burzu vstoupily firmy jako Prada, Samsonite International a MGM China Holding.

IMAX má v plánu zřídit zařízení, které by přeměnilo filmy v čínské jazyce do formátu vhodného pro kina IMAX. Zvažuje také zřízení filmového fondu, který by financoval natáčení čínských filmů.

Příjmy pokladen čínských kin loni činily 4,9 miliardy USD, což byl téměř trojnásobek příjmů z roku 2010. V zemi se denně staví v průměru 15 nových kin. Podle agentury Reuters by Čína mohla podle příjmů pokladen předhonit v roce 2017 Spojené státy a stát se s příjmy 11,7 miliardy USD největším trhem světa.

IMAX měl na konci března v Číně, Hongkongu a na Tchaj-wanu 239 kin. Ve srovnání s koncem roku 2012 to byl téměř dvojnásobek. Firma má rovněž v Číně objednávky na dodávky pro dalších 219 kin. Kanadský IMAX vlastní v čínské divizi podíl 80 procent, zbývajících 20 procent patří soukromým investičním firmám CMC Capital Partners a FountainVest Partners.