Velké množství cestujících míří z Ostravska především na krakovské letiště, z něhož je možné se dostat do mnoha evropských zemí. Dopravce zajistí návaznost na vlaky RegioJetu z Prahy a severozápadu Slovenska a na autobusovou linku z Brna a Olomouce. "Řada lidí volí polská letiště jako začátek cest do zahraničí a jejich množství stále roste, proto roste i poptávka po spojení na tato letiště," uvedla Kašická.

Od zavedení linky vzroste počet spojů z Ostravy do polských měst až na sedm denně společně s TigerExpressem, který zakládal současný mluvčí StudentAgency Aleš Ondrůj. Společně na trase přepraví 3000 lidí za měsíc. U obou dopravců si lze koupit jednu jízdenku i na cestu z Prahy či ze Žiliny při kombinaci dopravních prostředků. Z Ostravy do Krakova lze cestovat za 250 korun, z Prahy za 440. Nový pár spojů bude vyjíždět z Ostravy v 9:55 a z Krakova ve 14:15.

O atraktivitě linky svědčí i to, že autobusy zde začali provozovat i další dva železniční dopravci. Loni v listopadu zahájil provoz Leo Express a letos v březnu i České dráhy. I oni mají odjezdy autobusů navázané na příjezdy svých vlaků.

Žluté autobusy letos vyjedou již na třetí novou linku. První byla slovenská z Bratislavy do Banské Bystrice, poté z Brna přes Žilinu do Martina. Student Agency je největším českým dálkovým autobusovým dopravcem, který jezdí i do dalších 15 zemí Evropy. Loni přepravil 6,7 milionu cestujících, což je dosud nejvíce.