"Lidé u nás během pondělí vsadili na příležitosti spojené s mistrovstvím světa celkem 32 milionů. Z toho celá třetina sázek mířila na duel Česko - Kanada. A jelikož favorité jako Kanada, Švédsko i Finsko vyhráli, byli sázkaři velice úspěšní," řekl vedoucí bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis.

Kurzy na vítěze šlágru Česko - Kanada byly podle Tipsportu původně vyrovnané s lehkou převahou pro Kanadu, postupně ale dostaly zámořského soupeře do pozice jasného favorita. Na výhru Česka nakonec bylo možné vsadit v kurzu 4,45:1 a na výhru Kanady v kurzu 1,6:1.

"Utkání Česko - Kanada sázejícím vyšlo, většina z nich totiž k zápasu přistoupila čistě pragmaticky, odložila patriotismus a sázela na papírově a asi i objektivně silnější tým," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Utkání této kanceláři zároveň přineslo zatím nejvyšší sázku a nejvyšší vyplacenou výhru. "Odpoledne byl přijat rovný jeden milion korun na výhru Kanady v kurzu 1,71:1, výsledek zápasu pak znamenal výplatu výhry 1,71 milionu korun," doplnil.

Víc než stotisícové sázky na javorové listy zaznamenal i Tipsport. Například sázkař ve Zlíně vsadil na jeden tiket jak výhru Kanady, tak výhru Švédska nad Lotyšskem, což vsazených sto tisíc korun proměnilo na výhru 220.000 korun. Dosud nejvyšší sázku půl milionu pak v Tipsportu překonal jeden ze sázkařů na internetu, když za 600.000 korun tipnul v kurzu 1,15:1 výhru Švédska nad Lotyšskem.

Vzhledem k celkové bilanci se podle Fortuny šampionát zatím vyvíjí "standardně". Sázejícím hraje do karet, když vyhrávají favorité, objevilo se ale již několik klopýtnutí. "Zatím tedy mají mírně navrch bookmakeři," podotkl Šrain. Tipsport i v dalších zápasech očekává mimořádný zájem sázkařů vzhledem k tomu, že nad českým týmem visí povinnost "zvítězit proti outsiderům".