Z jednání dál vyplynulo, že EGAP by měl přijít o svůj 20procentní podíl v ČEB. Podíl by se měl rozdělit mezi nynější akcionáře, kterými jsou ministerstvo financí, zemědělství, průmyslu a obchodu a zahraničí. Podle Mládka budou o tomto tématu ministři ještě debatovat. Podle Mládka je také nutné obě instituce odpolitizovat.

V lednu 2014 zasahovala v ČEB a v EGAP protikorupční policie. Vyžádala si materiály k obchodním případům z let 2005 až 2011. Protikorupční policie v únoru navrhla obžalovat šest lidí v kauze poskytování podezřelých úvěrů od ČEB na projekty v Číně a Tunisku. U těchto úvěrů údajně vznikla škoda přes půl miliardy korun. Ministr podotkl, že cílem současné vlády je, aby k podobným problémům již nedocházelo.

Ztrátové pohledávky exportní banky ke konci loňského roku stouply na 18,7 miliardy korun. Týkají se hlavně Ruska, Ukrajiny, Slovenska, Vietnamu a Tuniska. Celkově banka eviduje pohledávky v objemu 33,4 miliardy korun, s jejichž splácením má problémy. Nesplácené pohledávky pocházejí většinou z budování skláren, elektráren a továren, kterým posílali stroje a vybavení čeští výrobci.

ČEB je nyní vlastněna čtyřmi ministerstvy a EGAP. Ministerstvo financí v ČEB vykonává 41 procent akcionářských práv státu, ministerstvo průmyslu a obchodu 24 procent, ministerstvo zahraničí deset procent a ministerstvo zemědělství pět procent. EGAP je ovládán stejnými čtyřmi ministerstvy.

Dnešní schůzky se vedle Mládka a vedení banky a pojišťovny zúčastnili ministr financí Andrej Babiš, ministr zemědělství Marian Jurečka a ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek.