Analytici oslovení agenturou Reuters předpokládali, že zisk Hondy za tři měsíce do března dosáhne 121,6 miliardy JPY. Čtvrtletní tržby se snížily o osm procent na 3,4 bilionu JPY.

Honda musela v nedávné době svolat do servisů množství vozů s potenciálně nebezpečnými airbagy od společnosti Takata. Automobilky po celém světě kvůli těmto airbagům svolaly do servisů miliony vozů. Nejvíce tento problém podle agentury AP zasáhl právě Hondu.

Firma měla problémy i s jinými výrobky a několikrát v průběhu uplynulého roku svolala k opravě své hybridní modely. Společnost poté začala věnovat více času kontrolám kvality a pozdržela uvedení nových modelů na trh.

Vedení Hondy si po těchto obtížích snížilo platy a prezident a výkonný ředitel společnosti Takanobu Ito v zimě oznámil, že v červnu odstoupí z funkce.

Za uplynulý finanční rok, který skončil v březnu, Honda snížila zisk o 8,9 procenta na 523 miliard jenů. Podle společnosti, která vyrábí i motocykly či sekačky na trávu, k poklesu přispěly náklady na svolávací akce a slabší prodej automobilů v Japonsku. V tomto fiskálním roce firma očekává nárůst čistého zisku o pouhých 0,4 procenta, napsala agentura Reuters.