V prvním čtvrtletí většina bank podnikajících na území Česka změnila své sazebníky. Některé změny znamenaly zvýšení průměrných měsíčních nákladů za vedení bankovního účtu. Růst poplatků mohly vyvolat i povánoční výprodeje a zvýšené výběry ze zahraničních bankomatů.

Pořadí nízkonákladových účtů se v prvním čtvrtletí příliš nezměnilo. U nejlevnější Equa bank se průměrné náklady běžného účtu snížily o čtyři koruny na osm Kč za měsíc. Na druhé místo se dostala UniCredit Bank s U kontem, kde klienti průměrně měsíčně zaplatili 26 Kč. Následovala mBank s mKontem (33 Kč), Air Bank s malým tarifem (34 Kč) a Fio s běžným účtem (49 Kč).

Server sleduje podrobně chování klientů. Nejde tedy jen o to, u jaké banky jsou, ale hlavně kolikrát danou službu užijí. Díky tomu je celkový poplatek klienta ovlivněn nejen tím, jak drahou banku má, ale především tím, jak se v ní chová. Pokud je někdo aktivní, tak v průměrně drahé bance platí měsíčně stokoruny. Jestliže někdo banku prakticky neužívá, tak i v drahé bance se může dostat pod 100 Kč měsíčně.