"Po celou dobu konání turnaje jsme připraveni také operativně posílit pravidelnými zálohami provoz metra na linkách A a C," uvedl generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš. V neděli 3. května, kdy se v Praze koná také Pražský mezinárodní maraton, bude dopravní podnik posilovat všechny tři trasy metra už od ranních hodin. V den finále hokejového šampionátu 17. května pojede metro na lince B častěji po celé odpoledne a večer. A pokud by se zápas prodlužoval, metro bude jezdit na všech trasách o hodinu déle.

Tramvaje v okolí O2 areny pojedou v době mistrovství podle běžného jízdního řádu, na některé spoje ale dopravní podnik pošle delší soupravy. "Pro zajištění bezpečnosti provozu bude rychlost tramvají v ulici Českomoravská omezena v obou směrech na maximálně 30 kilometrů za hodinu," uvedl Štábl. Uzavřeno bude po dobu šampionátu obratiště autobusů u stanice metra Českomoravská, linky 151, 158 a 375 tak budou začínat a končit v ulici K Moravině. Z autobusů se změní jen trasa linky 151, která nepojede přes zastávku Poliklinika Vysočany.

Vstupenky na jednotlivá utkání nebudou uznávány jako jízdní doklad, oznámil mluvčí. Zdarma budou moci veřejnou dopravou po Praze cestovat jen lidé s akreditační kartou vydanou hokejovým svazem.

Na zastávkách a v tramvajích budou od příštího pondělí podle Štábla připraveny letáky se základními informacemi o spojení k O2 areně. Telefonní infolinka DPP (296 191817) bude během všech hracích dnů hokejového mistrovství fungovat až do 23:00. Běžně je v provozu od 07:00 do 21:00.