Policejní mluvčí Soňa Štětínská řekla, že policie se zvýšenou intenzitou dopravy v době mistrovství počítá a bude na to připravena. "Chystáme určitá opatření, podrobnosti v příštích dnech zveřejníme. Budeme připraveni reagovat podle potřeby," řekla Štětínská.

Představitelé Moravskoslezského kraje už dříve řekli, že stavba železnice k letišti v Mošnově se plánovala tak, aby po ní při hokejovém šampionátu už mohli jezdit cestující. Vlaky z letiště se podle nich zpočátku pro osobní dopravu nejvíce využijí právě při podobných velkých akcích, jako je mistrovství, Zlatá tretra nebo Dny NATO. Pro hokejové fandy z ciziny teď bude letištní hala prvním záchytným bodem, bude v ní totiž jedna z fanouškovských zón.

"Fanzona bude připravena, takže kdo bude mít zájem počkat si na vlak, víme, že třeba půl hodiny, tři čtvrtě hodiny vydrží ve fanzoně, může si už dát třeba nějaké pivo, může si nakoupit první reklamní předměty, získat prvotní informace a následně bude odvezen vlakem," řekl náměstek moravskoslezského hejtmana Daniel Havlík (ČSSD).

Uvedl, že konkrétní přílety některých letadel s fanoušky ještě nejsou známy, takže se zatím počítá s tím, že vlaky budou jezdit z letiště v obvyklém dvouhodinovém intervalu. "Pochopitelně budou posíleny i autobusy. Počítá se s obrovským nárůstem počtu lidí, takže doprava bude samozřejmě posílena celkově, zejména v Ostravě," řekl Havlík.

Mluvčí Českých drah Kateřina Šubová řekla, že přepravu fanoušků během mistrovství by železnice měla kapacitně zvládat běžným provozem. Jiná situace může nastat po základních skupinách, kdy se na čtvrtfinálové zápasy budou mezi Prahou a Ostravou přesouvat celé týmy. "Nevylučujeme proto posílení dálkové dopravy. Mohly by se přidávat vozy nebo vlaky mimořádně zastavovat v některých stanicích," řekla Šubová.

Podle mluvčího ostravského dopravního podniku Miroslava Albrechta budou posíleny tramvajové linky, které jezdí k místu konání turnaje, tedy k ČEZ Aréně. "Dále budou vždy po skončení jednotlivých utkání vypraveny speciální posilové tramvajové spoje směřující do oblastí vlakových a autobusových nádraží a sídlištních celků Dubina, Výškovice, Poruba a centra města," dodal Albrecht. Podnik podle něj bude připraven reagovat i na aktuální situaci.

Albrecht uvedl, že kvůli očekávané zvýšené poptávce po jízdenkách podnik přímo u haly nainstaluje mobilní jízdenkové automaty. Podnik k mistrovství vydává dvoujazyčnou informační skládačku se základními údaji o městské dopravě, cenách jízdenek a s plánkem a kontakty. Fanouškům by měla pomoci také dvojjazyčná hlášení v tramvajích.