Dow Jonesův index v závěru dne klesl o 1,54 procenta na 17.826,30 bodu a dostal se pod úroveň z počátku roku. Širší index S&P 500 oslabil o 1,13 procenta na 2081,18 bodu a zaznamenal nejhlubší ztrátu od 25. března. Souhrnný index technologického trhu Nasdaq zakončil na 4931,81 bodu se ztrátou 1,52 procenta.

Za celý týden Dow Jones a Nasdaq Composite Index ztratily 1,3 procenta. S&P proti minulému pátku oslabil o jedno procento.

Akcie průmyslových společností General Electric a Honeywell reagovaly oslabením na pokles čtvrtletních tržeb, který byl důsledkem silného kurzu dolaru. Akcie vydavatele kreditních karet American Express ztratily přes čtyři procenta.

Čínské úřady ve snaze o ochlazení rostoucí nákupní horečky na domácím trhu dnes zrušily omezení takzvaného prodeje akcií nakrátko, což je strategie, s jejíž pomocí investoři sázejí na pokles cen. Úřady také zároveň varovaly investory před nadměrným využíváním půjček na nákup akcií.

Termínový index čínských akcií H-Share reagoval na kroky úřadů propadem o více než tři procenta. Slabost čínského trhu se přenesla do Evropy, kde hlavní indexy klesly o jedno až 2,5 procenta, a pak i na americké trhy.

Mezi investory se rovněž zvyšují obavy z bankrotu Řecka a z jeho odchodu z eurozóny. Jednání mezi Aténami a mezinárodními věřiteli o uvolnění nových úvěrů stále nikam nepokročila, třebaže Řecku rychlým tempem docházejí peníze ke splácení dluhů.

Dolar na devizovém trhu oslaboval pod vlivem série slabých statistických údajů, které vyvolaly dohady o odložení růstu úroků v USA. Dolar pouze krátce smazal ztráty v reakci na příznivé údaje o inflaci.

Euro ke konci dne proti americké měně posílilo o 0,4 procenta na 1,0805 USD. Dolar vůči jenu klesl o 0,2 procenta na 118,78 JPY.