"Vlaku vykolejil první podvozek. Škoda byla zatím vyčíslena na 201.000 korun. Odklízení následků nehody ale zřejmě potrvá celé dopoledne," řekl Drápal.

Podle mluvčího hasičů Petra Kůdely se poryvy silného větru vrátily do Moravskoslezského kraje v úterní podvečer. Hasiči tak od úterních 20:00 do dnešních 07:00 museli v souvislosti s počasím vyjíždět k 82 zásahům.

"Opět šlo hlavně o vyvrácené a nebezpečně nakloněné stromy a silné větvě nad místy, kde se pohybují lidé. Z několika střech také odlétávaly plechové krytiny," uvedl Kůdela. Podle něj ale nikdo nebyl zraněn. Nejčastěji vyjížděly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů na Frýdecko-Místecku a Karvinsku.

Silničářům v kraji ale dnes počasí větší problémy nedělá. Nikde nesněží. Mluvčí Správy silnic Moravskoslezského kraje Šárka Vlčková řekla, že všechny silnice v kraji jsou sjízdné, jen ve vyšších polohách na Bruntálsku a Frýdecko-Místecku se zvýšenou opatrností. "V úterý sněžilo jen na Rýmařovsku a na Bílé. Zatímco na Rýmařovsku se tvořily zmrazky, na Bílé byl spíš rozbředlý sníh. Dnes jsou ale všechny silnice sjízdné," řekla Vlčková. Doplnila, že silničáři kvůli počasí prodloužili svou zimní pohotovost, zatím do 8. dubna.