Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Na místě sestřelení letadla se válí ještě 80 těl! Rebelové je zaminovali?!

Video se připravuje ...
Autor: šim - 
31. července 2014
07:11

Jsou to přesně dva týdny od tragického sestřelení civilního boeingu malajsijských aerolinek, při kterém zemřelo 298 nevinných lidí. Trosky a ostatky více než 80 lidí jsou však stále rozesety všude kolem místa dopadu. Vyšetřovatelé se k nim nemůžou dostat! Ukrajina totiž varovala, že rebelové mohli okolí podminovat!

Květiny, plyšové hračky, svíčky, ale stále také zbytky zavazadel a šrapnely z odpálené rakety proděravěné trosky letadla. Tak to vypadá dva týdny po sestřelení letu MH17 na místě, kam letadlo dopadlo. Když na místo přišli reportéři americké CNN, nikdo tam nebyl, vyšetřovatelé, separatisté ani místní obyvatelé, kteří si místo dopadu pletou s turistickou atrakcí, odkud si mohou navíc odnést, co se jim zlíbí.

Ukrajinské ministerstvo obrany ve středu varovalo, že „teroristé“, jak označují pro-ruské separatisty, zřídili palebné pozice a příjezdovou cestu k místu havárie zaminovali.

Nizozemští vyšetřovatelé sice před minami nevarovali, oznámili však, že cesta do oblasti není bezpečná. Rebelové dělají všechno proto, aby mezinárodní experti se do oblasti nemohli dostat…

Specialisté z OBSE se sice k nizozemskému týmu připojili, ale již několikátý den kvůli nestabilní situaci na místo nemůžou. Přitom musí prozkoumat trosky, které byly nalezeny teprve v pátek nedaleko vesnice Torez. Velká část trupu visela ve stromech a okolo se nacházely desítky těl. Z místa tragédie bylo dosud odvezeno pouze 227 rakví, uvedla australská ministryně zahraničí.

Ukrajinský velvyslanec v OSN vyzval ruskou stranu, aby přesvědčili separatisty, aby mezinárodní vyšetřovatele na místo pustili.

Video Krvavý letecký týden! Za 7 dní zemřelo už 461 lidí! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Válečná turistika a šrapnel jako suvenýr

Na jiných místech východní Ukrajiny navíc začala kvést tzv. válečná turistika. Lidé jsou ochotni platit za cestu do východoukrajinských měst osvobozených od povstalců.

Tisíc hřiven podle ukrajinského serveru stojí dvouhodinová exkurze do někdejší povstalecké bašty Slavjansku, osvobozené počátkem července. Až na osminásobek se prý může vyšplhat cena za návštěvu míst bezprostředně sousedících s oblastmi bojů. Tam prý turisté obdrží plné bezpečnostní vybavení včetně neprůstřelných vest, pokud si ovšem připlatí.

Pokud turista najde úlomek šrapnelu nebo prázdnou nábojnici, může se je prý na památku ponechat. O exkurze, jejichž organizátoři zůstávají v utajení, je prý nemalý zájem. Místa nedávných bojů chtějí navštívit i cizinci.

Komentáře na sociálních sítích ale o přílišném pochopení nesvědčí. "Je to totální prostituce," píše uživatel Rinat. "Chtějí se procházet kolem mrtvých těl dětí a civilistů?" ptá se Nikolaj. "Když jste takoví hrdinové, měli byste pomáhat jako dobrovolníci na frontě," vzkazuje organizátorům exkurzí blogerka Anna.

ninka64 ( 6. srpna 2014 22:52 )

http://tydenikobcanskepravo.parlamentnilisty.cz/2014/08/porosenko-se-priznal-obamovi-k.html

pepatiso ( 4. srpna 2014 08:15 )

Soudruzi!Válka na ukrajině už skončila?Proč o vraždění obyvatel neinformujete?

pepatiso ( 3. srpna 2014 13:51 )

BLESKOŽIDÁCI NEMÁTE O ČEM PSÁT?

ninka64 ( 2. srpna 2014 00:39 )

http://www.svetkolemnas.info/novinky/kontroverzni-realita/1468-8-udajnych-dukazu-ze-sestreleni-mh-17 -je-podvod

vrtajzub ( 1. srpna 2014 20:25 )

nevervsemu - už to začalo, domino sa rúca Orban z madarska usiluje o vystúpenie z EU a NATO ! Koniec divadla a klamstiev a špinavej protiruskej propagandy a manipulácie z verejnou mienkou, manipulácie ,za účelom k návratu k vazalskému feudalizmu za účelom zotročenia národov ! Koniec dovozu jedovatých potravín a MGO potravín za účelom likvidácie ľudí s tichým súhlasom Bruselu ako poniženého vazala USA !

Zobrazit celou diskusi