Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dalších 100 těl a trosky letu MH 17 našli na stromech! Proč to trvalo tak dlouho?!

Autor: dce - 
25. července 2014
10:53

Další zdrcení pozůstalí po obětech sestřeleného letu MH 17 mají naději, že budou moci pohřbít své blízké, kteří zahynuli minulý týden. V zalesněné oblasti nedaleko Donětsku byla v noci na pátek nalezena část trupu sestřeleného letadla MH17 a dalších 100 těl! Jak je možné, že ne zrovna malá část letadla visící vysoko na stromech nebyla objevena dřív?

Trosky boeingu našli nizozemští vyšetřovatelé, kteří zároveň potvrdili nález dalších sto těl cestující. Podle jejich vyjádření zdržení způsobují ukrajinští rebelové, kteří brání ve vyšetřování. Těžké stroje se z původního místa dopadu letadla přesouvají do hlubokého lesa nedaleko.

Nález ohromné části trupu letu MH17 byl nečekaný – žádné polámané stromy, dokonce ani větve. Část letadla dokonce měla stále neporušená okna. Nález byl oznámen krátce po sestavení skupiny pěti národů, jež v letadle měly své obyvatele. Nizozemí, Austrálie, Německo, Velká Británie a Malajsie se po tomto hrozivém neštěstí spojily, aby vytvořily společenství spolupracující na vyšetřování. Zároveň mají na mysli také uctivé přemístění zesnulých do jejich vlasti.

Na Ukrajině s nimi totiž nebylo zacházeno zrovna vhodným způsobem. Nizozemci se obávají podobných problémů s nově nalezenými oběťmi. „Je velmi těžké získat veškeré ostatky,“ prohlásil Jan Tuinder, velitel nizozemské policejní jednotky na Ukrajině. Povstalci jim brání v pohybu, někdy je dokonce ohrožují svými zbraněmi. Odklízecí práce tak postupují jen velmi pomalu – místo dopadu je stále pokryto obsahem kufrů cestující. A někdy i částmi jejich těl.

Úcta k zesnulým není součástí boje povstalců. A možná proto jim části vraku MH17, které se povalují všude kolem obydlených oblastí, nepřipadají zvláštní. Kus nově nalezené části vraku letadla dokonce dopadl jen pár metrů od jednoho rodinného domu – přesto byl nalezen až týden po dopadu. Na základě takto pozdního objevu byl podán návrh prozkoumat oblast vzdálenou až 50 kilometrů od místa dopadu.

V současné době také probíhá identifikace těl, která byla převezena na Ukrajinské letiště. Dvě letadla ostatků stále čekají na odlet.  Do Nizozemska byly ve středu přepraveny první čtyři desítky rakví s těly, které byly následně převezeny na vojenskou základnu Hilversum, kde se odborníci pokusí o identifikaci ostatků, což může trvat i měsíce.

Video Krvavý letecký týden! Za 7 dní zemřelo už 461 lidí! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

babatomanija ( 30. července 2014 12:32 )

Tam. kd eje bída, jde morálka šusem dolů. Horší je když "kradou" ti dobře postaení, kteří to nemají zapotřebí ale jsou bez konce hamižní.

ixtlil ( 26. července 2014 23:05 )

To, co popisujete, byl pád NÁKLADNÍCH letadel bez bez cestujících. Náklad, tabák a alkohol, byl pojištěn a stejně by se nesměl prodávat jako plnohodnotné zboží,ale nejspíš zlikvidovat. Ale zde ruští zloději rabovali osobní věci zavražděných. Ty musí být , bez ohledu na to, že jsou také pojištěné, vráceny pozůstalým, nejsou na rozdíl od nákladu tabáku a chlastu, předmětem obchodu a pokudd jsou poničené, tak přísluší náhrada na uvedení do původního stavu, pokud ztracené, tak nahradit zcela v ceně na pořízení obdobného , zde jsou však ruskými kurvami rozkradené. Takže nevím, proč lezete do zadku ruso-filo-šmejdům. můj názor je, během ofensívy ruské šmejdy zabíjet v boji, aby nemohli krást a škodit a pak vyhlásit, kdo bude z civilů nakládat s ukradenými věcmi z tohot letadla, tak rovnou sebrat, dát do soustřeďovacího tábora a třeba i skonfiskovat majetek a odsunout do Ruska.

zabibol ( 26. července 2014 09:44 )

Proč to trvalo tak dlouho? Protože ruské fašisticko-komunistické hyeny musely mrtvoly pořádně prošacovat. Rusáci napřed vytloukli mrtvolám zlaté zuby, strhali jim z těla všechno co mělo nějakou cenu a pak zametli za sebou stopy. Stejně se tento ruský hnůj choval i u nás v době 22leté okupace. Český komunistický xindl jim při tom zdatně lezl do řiti.

ixtlil ( 26. července 2014 01:11 )

Ale skutečnost je, že ruský šejdi okradli mrtvé cetující, ale místní zdejší rusofilští blbečci to vykládají, že proto "převzali cennosti" aby je uchránili před rabováním ze strany OBSE, ale jaksi oni blbečkové nevysvětlili, jak je tedy ty prsteny a náušnice stržené s povrchu těl mrtých a jejich částí, plus hotové peníze plus telefony plus zachovalé tablety, hodlají vrátit. Jediné co je pravda, je že je již užívají sami a jelikož banky je stále nezablokovaly, (nemají prý právní titul) tak kradou dál. Však ale je pravidelná ukrajinská armáda postřílí bez soudu,což je dobře, o pár ruských šmejdů bude méně, pak přijde čas odstranit české ruso-filo-blby. Ukrajinci věděli dobře co je Rus zač, jen škodí.

anka ( 25. července 2014 19:45 )

problem je, ze nemci jsou dneska nekde jinde....a rusove jsou porad na stejnem miste...

Zobrazit celou diskusi