Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šok pro pozůstalé: Separatisté vybrali peníze z účtu oběti z letu MH17!

Autor: simao, ČTK - 
24. července 2014
09:05

Stále se těžko vzpamatovávají z toho, že přišli o své blízké. Pozůstalí po obětech z letu MH17 však byli vyzváni i k tomu, aby učinili jisté opatření - zablokovali platební karty a telefonní čísla svých mrtvých blízkých. Obavy se naplnily. Vdova po jihoafrickém pilotovi vrtulníku, který zemřel spolu s dalšími 297 lidmi, upozornila, že jejímu manželovi vybíral z účtu zloděj, který okradl jeho tělo!

Proruští povstalci se zapřísahali, že se podobným jevům, jako je okrádání mrtvol, snažili zabránit. Patrně se jim to však příliš nepovedlo. Z místa tragédie letu MH17 se do světa kromě děsu šířilo i znechucení nad údajným okrádáním mrtvol...

"Rabování, krádeže kreditních karet a osobních věcí, způsob, jakým teroristé nakládají s těly mrtvých, to všechno přesahuje všechny meze lidské morálky," rozčiloval se ukrajinský prezident Petro Porošenko v telefonickém rozhovoru s německou kancléřkou Angelou Merkel.

Ukrajinské ministerstvo vnitra krátce po nehodě vyzvalo pozůstalé: Zablokujte účty po svých bližních. Na jejich kreditky prý měli políčeno proruští separatisté a různí zlodějíčkové. Okradli prý i tělo pilota a Jihoafričana s britským pasem Camerona Dalziela. Bratranec vdovy Reime nyní tvrdí, že Dalzielova kreditka byla použita na Ukrajině i po tragické nehodě! Na případ lidského hyenismu upozornil britský Daily Mail.

Video Těla mrtvých z letu MH17 odvezli do Holandska, ale ne všechny! 98 těl chybí! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Používají i jejich mobily

Již dříve však ukrajinský tisk poukazoval na to, že právě na platební karty byl neoficiálně vyhlášen v oblasti pádu letounu hon. Nebylo by to poprvé. Ukrajinci připomněli dřívější podobné kauzy, které řešila pro změnu ruská justice. A to po katastrofě polského vládního letadla u Smolenska před čtyřmi lety. Několik ruských vojáků, kteří místo neštěstí měli střežit, poté ruské soudy odsoudily za krádež kreditek...

Dočká se postihu i ten, který vybíral peníze z Dalzielova účtu? Zoufalí pozůstalí však nyní odhalují i další věci - třeba to, že někdo používá i po tragédii telefony jejich tragicky zesnulých bližních. Je to pro ně další šok. A to v době, kdy se "domů" vrací těla obětí. Do Nizozemska včera dva speciály přepravily prvních 40 rakví s ostatky pasažérů letu MH17, nyní na základě testů DNA bude docházet k jejich identifikaci a následnému rozeslání obětí do světa. Nejvíce jich však zůstane přímo v Nizozemí, odkud pocházelo 193 lidí.

ninka64 ( 24. července 2014 23:06 )

Kyjev odmítl vydat audio nahrávky mezinárodní vyšetřovací komisi a bylo potvrzeno, že bezpečnostní ukrajinská služba SBU vtrhla krátce po zřícení letadla do řídící věže a pásky zkonfiskovala.Audionahrávky z letu každého letadla se musejí podle mezinárodních dohod uchovávat po dobu 5 let. Proč musely zmizet? Protože letadlo sestřelila Ukrajinská armáda.Proč padla dnes vláda na Ukrajině? Protože ti gauneři nechtějí nést zodpovědnost za zvěrstva která se pod jejich vedením na Ukrajině dějí.

santamonica ( 24. července 2014 17:47 )

no, ono se uz za totace rikavalo, ze Soveti svetovy mir ubrani, i kdyby nemel zustat kamen na kameni. Vovka nam ted predvadi, ze tenhle "mirumilovny" krok plne zamysli dotahnout do konce

pepatiso ( 24. července 2014 14:41 )

Nejvíc musí krást redaktoři blesku-protože kdo LŽE TAK TEN KRADE,určitě jsou i na ukrajině,možná,údajně asi,s největší pravděpodobností,podle důvěryhodných zdrojů,prý,od reuters-ti,semitky, nikdy nelžou atd...k popukání,lidi vám na ty lži, už s prominutím serou.

klonklon ( 24. července 2014 12:16 )

Brnoooo

klonklon ( 24. července 2014 12:15 )

ponožky nelátám,ale rovnou po použití vyhazuju,takže seš v pohodě.. Se stěhovákem??To je fofr..

Zobrazit celou diskusi