Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Příběhy lidí z letu MH17: Novomanželé o vlásek unikli smrti. Život jim zachránil strach z pásmové nemoci

I australští novomanželé měli sedět v letadle MH17. O vlásek nakonec unikli smrti
I australští novomanželé měli sedět v letadle MH17. O vlásek nakonec unikli smrti  (Autor: Twitter, Reprofoto ABC News, Reuters)
Autor: yt - 
19. července 2014
21:22

Smíšené pocity nyní zažívá novomanželský pár z Austrálie po návratu z líbánek v Amsterodamu. Kdyby si novomanželé nepřebukovali zpáteční letenku do Kuala Lumpuru, nebyli by dnes mezi živými. Letadlo, s nímž se původně měli vracet domů, bylo ve čtvrtek sestřeleno na východní Ukrajině.

Do malajské metropole Kuala Lumpuru odletěli novomanželé Simone La Posta a Juan Jovel naštěstí o den dříve. Původně si však zarezervovali letenku právě na let MH17, jenž se 16. července zřítil na území Ukrajiny.

„Původně jsme měli cestovat tímto letadlem, ale posunuli jsme termín kvůli obavám z pásmové nemoci o den dřív,“ uvedla Simone. Manželé se totiž chtěli v pondělí při nástupu do práce cítit naprosto fit. „Je to neskutečné, když si člověk uvědomí, že nebýt této změny, už by tady teď nestál,“ pronesla mladá Australanka, která ani tak neprožívala pocit štěstí z toho, že jen o jen o vlásek vyvázla ze spárů smrti, jako spíše úlevu a zároveň šok. „Cítím vděk, že jsem tady, a ne tam mezi těmi nešťastníky,“ řekla s jistým ohromením.

Poslední fotka, kterou před odletem do Malajsie umístili australští novomanželé na Facebook, je představovala šťastné na kolech před jedním z holandských větrných mlýnů. „Tak nějak přemýšlíte, kolik dalších lidí mělo podobně nevinné fotografie, aniž by tušili, že jsou jejich posledními,“ poznamenala Australanka.

Hned po zprávách o letecké tragédii na Ukrajině byl australský pár doslova bombardován esemeskami a telefonáty od rodinných příslušníků a přátel, kteří si o ně dělali starosti. „Uvědomili jsme si, jak zničující to teď musí být pro pozůstalé obětí,“ dodala Simone La Posta.

Na Twitteru se z jejich přežití radovala i teta Linda La Posta. "Simone je moje neteř, která žije v Austrálii. Jak se objevilo i tady na FB, štěstí stálo při ní i jejím manželovi Juanovi," napsala. 

gogo ( 20. července 2014 11:56 )

Do Vánoc má Blesk s "příběhy" vystaráno...

pepatiso ( 20. července 2014 11:39 )

Bleskožidobolševici mají vsjo jasno-sestřeleno,a je jim zcela jedno,že žádný důkaz prostě neexistuje!A museli být u toho,protože viděli jak Putin osobně zmáčkl tlačítko!Źidáci z blesku-doložte alespoň něco!

ninka64 ( 20. července 2014 00:28 )

http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/1404-udajne-usvedcujici-ukrajinska-nahravka-komunika ce-opolcencu-byla-nahrana-den-pred-tragedii-boeingu

czrus ( 19. července 2014 22:12 )

TADI JE FOTO JAK PROSTRELENO KRIDLO OD LETADLA , MALYMI STRELAMI OD RAKETY VZDUCH-VZDUCH , TO JE NAIVECIJ DUKAZ ZE TO LETADLO BYLO SASTRELENO STIHACKOU A NE BUKem http://czech.ruvr.ru/2014_07_19/Vysetrovani-nebylo-zahajene-ale-vinici-jiz-byli-uvedeni-249 5/?slide-9

czrus ( 19. července 2014 22:11 )

LIDI MOJI JA SEM BYL NA PRAVOU CESTE !!! A ZIKAL VAM PRAVDU ! TET Russka armada zekla ze to hle letadlo sastrelila stihacka a ne raketa BUK M-1 , VONA MA TAKOVU SILU ZE OD LETADLA BY NIC NE ZUSTALO ZADNY LIDI ZADNY VELKI KOUSKI , RAKETA BUK M-1 MA MOC VELKU VYBUSNU SILU NA LIKVEDACII LETADLA NEBO STIHACKI NEBO LODI NEBO TANKA , A NE INOM ZRANI , TO MA INOM RAKETA VZDUCH-VZDUCH CO SE VODPALI INOM SA STIHACKI , TA RAKETA MA NE VYBUSNINU ALE HODNE MALY STRELY CO SE POSKODI ZRANI LETADLO STIHACKU , A VONO PAK NEMA SANSI A PADA DOLU , TAK V TOM HLE LETADLE BYLI TEHLE STRELY , KRIDLO JE POSKOZENO TEMA STRELAMA OD RAKETY VZDUCH-VZDUCH , CO SE POUSTELA STIHACKA FASISTOU RIZENA S KIEVA , CIA USA ofis Kiev v tom jede na 100 % , plan byl aby vona spadla na RUSSKU STRANU TAM HDE PRED TIM PADALI BOMBY a zabili Russkich opcanou , tak ze plan ne vysel , letadlo podstreleno stihackou fasistou rizenou CIA USA ofis Kiev , ne doletelo 40 Km do HRANICY Z RUSSKEM , A JETO TADI , BOMBA PRO POSCANO USA A EICH NEHERA !!!!

Zobrazit celou diskusi