Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smutný osud oběti letu MH17: Blonďatá Fatima si jela pro vysněnou práci!

Autor: haj, ČTK - 
19. července 2014
10:39

Na palubě letu smrti MH17 bylo 298 pasažérů. Každý z nich má svůj příběh s tragickým koncem. Jedna z cestujících, Fatima Dyczynski, si například právě jela splnit sen a získat vytoužené pracovní místo. Byla prý velkým talentem ve svém oboru...

Dlouhé blond vlasy, rozzářené oči a velké sny. To byla Fatima Dyczynski (24), jeden ze čtyř německých obětí letu smrti MH 17. Jela si pro vysněnou práci a netušila, že se jí let stane osudným.

Fatima studovala v Nizozemí a jejím velkým snem bylo jednoho dne odletět na Mars. Na internetu kdysi napsala: "Sním, že jednoho dne budu na Marsu. Ano, to je pravda :) ".

Video  Drsné záběry z místa neštěstí: Sem dopadl sestřelený boeing!  - BLESK.TV
Video se připravuje ...


Měla se svému snu již brzy přiblížit, jelikož se ucházela o místo pro výrobce softwaru IBM v Perthu. "Fatima si jela pro svou novou práci," svěřila se dívčina matka. "Studovala tu již rok na vysoké škole a můj manžel a já žijeme v Perthu po dobu sedmi let."

Těsně předtím, než Fatima zemřela, mluvila s rodiči přes Skype. Rodičům řekla, že jim dá vědět, kdy dorazí, aby ji mohli vyzvednout na letišti. Ale rodiče na ni čekali marně. "Nevím, co na to říct, nebo co si myslet. Ztratili jsme naši dceru," truchlí po dceři zoufalá maminka.

Merkelová si volala s Putinem

Zatímco v Německu truchlí pro oběti leteckého neštěstí, německá kancléřka Angela Merkelová vedla telefonický rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. 

Osudný den, kdy bylo letadlo MH17 sestřeleno, si Merkelová bude patrně pamatovat více, než dobře. Právě ve čtvrtek totiž slavila 60. narozeniny. Nyní se s ruskou hlavou státu shodla na nutnosti vyhlásit příměří na východě Ukrajiny, zahájit mírové rozhovory a objektivně vyšetřit katastrofu malajsijského boeingu.

Video  REKONSTRUKCE: Sestřelené letadlo: Kdo všechno byl na palubě?  - BLESK.TV
Video se připravuje ...

Situace na místě pádu letounu se však stala novým předmětem informační války mezi ukrajinskou vládou a vzbouřenci. Kyjev povstalce obviňuje, že z místa pádu trosek odnášejí úlomky letadla i zbytky těl obětí na neznámé místo.

Ukrajinské úřady pak podle povstaleckého vůdce Alexandera Borodaje brání mezinárodním expertům v jejich práci a "nechávají mrtvoly hnít". "Těla nevinných lidí se povalují ve vedru na polích. Bude-li zdržovací taktika pokračovat, vyhrazujeme si právo odnést těla pryč. Žádáme Ruskou federaci o pomoc s řešením tohoto problému a o vyslání expertů," řekl Borodaj.

_banderas ( 19. července 2014 22:52 )

czrus, děkuji za informace a za odkazy. Děje se velké zlo na světě a umírají neustále lidé zbytečně. Globalizace je cíl korporací, dobývat nerostné bohatství cizích států a nezastaví se před ničím. Mají v rukách veškerou moc a nikomu se nezodpovídají. Vládnou a nikdo je nevolí. Jen my jsme voli, že si myslíme, že žijeme v demokracii. Protože prezidenti a vlády států tancují jak vláda korporací diktuje. A protože Putin je sám sebou a Rusko se svým bohatstvím nepodléhá světovým korporacím, tak se snaží dělat všechno, aby Rusko dostaly! Převrat na Ukrajině, svržení vlády, dosazení loutkového vedení, občanská válka, genocida, neštítí se sejmout letadlo a ze všeho obviňují Putina. Snaží se ho vtáhnout do války a vymýšlí možné nemožné.

tarot666 ( 19. července 2014 21:04 )

mandat-a na tohle jsi Ty debile přišel sám,nebo jsi to našel na netu?-takový čůůůůráci,jako jsi Ty by se měli hned po porodu zahodit do kafilerky

mandat ( 19. července 2014 20:56 )

Neni na ni nic nemeckeho.

mandat ( 19. července 2014 20:55 )

Ono take Fatima je arabske jmeno a prijmeni je po polski.

mandat ( 19. července 2014 20:54 )

Fatima neni evropeske jmneo je to orientalni jmeno. Fatima se jmeovala matka proroka MOhameda. Tak to budou zase Arabove silet.

Zobrazit celou diskusi