Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Herec z Červeného trpaslíka v Praze: Norman Lovett přijede na sci-fi festival

Herec z Červeného trpaslíka v Praze: Norman Lovett přijede na sci-fi festival
Herec z Červeného trpaslíka v Praze: Norman Lovett přijede na sci-fi festival  (Autor: BBC)
Autor: ČTK - 
8. února 2019
06:53

Britský herec a komik, který v kultovním seriálu Červený trpaslík ztvárnil postavu Hollyho, bude hostem festivalu sci-fi filmů Future Gate v Praze. Norman Lovett 2. března uvede maraton první řady seriálu. Letošní šestý ročník festivalu se odehraje od 27. února do 3. března v kině Lucerna. V programu se objeví novinky i kultovní snímky žánru science fiction. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí Adéla Brabcová.

„Šestý ročník festivalu Future Gate dá divákům možnost srovnání několika filmových vizí podoby budoucnosti naší planety, od těch katastrofických až po ty pozitivnější. Naším letošním cílem je totiž motivovat k zamyšlení a upozornit na aktuální i budoucí problémy životního prostředí. Téma budoucnosti životního prostředí bude rezonovat napříč filmy i doprovodným programem," uvedl pořadatel festivalu Filip Schauer.

Festival bude zahájen snímkem Lajko: Cikán ve vesmíru maďarského režiséra Balázse Lengyela. Černou komedii z doby prvního letu kosmonauta Gagarina do vesmíru přijede do Prahy představit sám režisér.

Dalším snímkem na festivalu bude kanadský psychologický sci-fi thriller Freaks, který získal řadu ocenění na prestižních filmových festivalech. Novinku srbské produkce A. I. Rising v Praze představí režisér Lazar Bodroza. Z klasických sci-fi snímků bude uveden thriller Gattaca režiséra Andrewa Niccola nebo původní Godzilla z roku 1954.

Festival uvede také kolekci krátkých filmů ve spolupráci s iShorts a sekci dokumentárních filmů. Postupně zavítá do Brna, Plzně a Šumperku. Pražská a brněnská část festivalu bude zakončena symfonickým koncertem Pražského filmového orchestru, který zahraje skladby z filmů Apollo 11, Blízká setkání třetího druhu nebo Star Wars. Kompletní program je na www.futuregate.cz.

Zobrazit celou diskusi