Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Koncerty 2019: rok otevře Gott, v létě festivaly přivítají zahraniční hvězdy

  • 9. 1. 2019
    16:00

    Rok 2019 bude nabitý koncerty od začátku až do konce. Přijedou živoucí legendy jako The Cure nebo Elton John i populární kapely současnosti v čele s Muse nebo písničkářem Georgem Ezrou. Zkrátka ale nebudou ani fanoušci českých kapel, například Kabát vyrazí oslavit třicáté narozeniny. Podívejte se, kdy se v česku objeví hvězdy.

  • 1.Karel Gott - 12. 1. Plzeň

    Hned z kraje roku vystoupí Karel Gott ve své rodné Plzni. Galavečer hvězd zde původně plánoval již 17. listopadu 2018, jenže plány mu zkřížilo respirační onemocnění.

    Fanoušci ale o jeho vystoupení nepřijdou. Mistr zazpívá v plzeňské Home Monitoring Aréně necelé dva týdny po začátku nového roku.

    Karel Gott na Sázavafestu Karel Gott na Sázavafestu | ČTK

  • 2.Aurora - 17. 1. Praha

    Norská zpěvačka se proslavila svým singlem Awakening. Svou první desku vydala, když jí bylo pouhých 19 let. Fanoušky uhranula především svým čistým něžným hlasem.

    V Česku poprvé vystoupí 17. ledna v pražském Foru Karlín.

  • 3.Slash - 9. 2. Praha

    Tmavé brýle, cylindr a hustý hříva kudrnatých černých vlasů – to je rocková legenda Slash. Kytarista, který se proslavil ve skupině Guns N‘ Roses nebo s vlastním projektem Velvet Revolver se v posledních letech vydal na sólovou dráhu.

    Své kytarové umění, zvýrazněné i unikátním držením kytary, které si sám vymyslel, předvede českým fanouškům na začátku února v Praze v O2 Aréně.

    Axl Rose zamlada s kytaristou Slashem. Axl Rose zamlada s kytaristou Slashem. | profimedia.cz

  • 4.Twenty One Pilots - 16. 2. Praha

    Dvojice z amerického Ohia se v Česku proslavila v roce 2015, kdy vydali své čtvrté album Blurryface s hity jako Stressed Out nebo Ride. V Česku se již jednou představili a v roce 2019 se do Prahy chystají zpátky.

    Na začátku října 2018 vydali své páté album s názvem Trench. Kromě toho vyrazili na další světovou Tour v jejímž rámci dorazí 16. února do O2 Arény.

  • 5.Bastille - 21. 2. Praha

    Na konci února se v pražském Foru Karlín představí britští Rockeři Bastille. Ti se proslavili na začátku roku 2013 svým singlem Pompei.

    V Česku se kapela, která dobyla takové festivaly, jakými jsou Glastonbury, nebo Coachella, představí 21. února 2019.

    Bastille míří do Prahy Bastille míří do Prahy | Youtube Bastille

  • 6.José Cura - 26. 3. Praha

    Slavný tenorový zpěvák a dirigent José Cura v Praze tři roky působil jako rezidentní umělec Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK. Přesto, že mu rezidence skončila, vrátí se k orchestru i v roce 2019.

    26. března se Cura v Obecním domě představí ve svých nejslavnějších operních rolích.

  • 7.Hollywood Undead - 18. 4. Praha

    Do Tipsport areny v pražských Holešovicích dorazí po polovině dubna americká rap rocková kapela Hollywood Undead. Ti se proslavili svými pseudonymy i vystupováním v maskách.

    Kromě své sólové tvorby zvládli například odjet i tour s americkým DJ Skrillexem.

  • 8.Dido - 5. 5. Praha

    Jedna z nejúspěšnějších zpěvaček začátku nového tisíciletí vystoupí v Praze. Dido se proslavila hned svými prvními alby No Angel a Life for Rent, kterými pokořila britské žebříčky.

    Pražské vystoupení bude pro její fanoušky velkou událostí. Je součástí první tour zpěvačky po 15 letech. Ve Foru Karlín vystoupí 5. května, tou dobou by mělo vycházet i její nové album se jménem Still on My Mind.

     

    Dido šťastnou zprávu napsala na Twitter. Dido šťastnou zprávu napsala na Twitter. | Profimedia.cz

  • 9.Elton John - 7. 5. Praha

    7. Května se v Praze představí jedna z největších legend světové hudby. do O2 Arény přijede zpěvák a pianista Elton John.

    Ten svými hity baví svět již od konce šedesátých let. Jeho první album Goodbye Yellow Brick Road vyšlo již v roce 1969 a pro Eltona Johna znamenalo okamžitý úspěch. O padesát let později má za sebou již 300 milionů prodaných desek, a pochlubit se může i tím, že jeho alba sedmkrát za sebou dobyla americké žebříčky.

    Britský zpěvák Elton John Britský zpěvák Elton John | Reuters

  • 10.Leoš Mareš - 16. až 18. 5. Praha

    Leoš Mareš koncertoval naposledy minulý rok. Tehdy tvrdil, že jde o jeho poslední koncert v životě. Úspěch ho ale pravděpodobně navnadil a tak se rozhodl jej zopakovat a pro jistotu hned třikrát!

    Z Fora Karlín se ovšem přesune do O2 Arény. A aby mělo šanci slavného moderátora vidět co nejvíce fanoušků, vystoupí hned třikrát – 16. , 17. a 18. května.

    Leoš Mareš Leoš Mareš | archiv Blesku

  • 11.George Ezra - 21. 5. Praha

    Britský zpěvák si podmanil fanoušky svými hity jako Budapest nebo Barcelona. Těm českým je naposledy zazpíval na konci října 2018 a v Praze se mu zřejmě zalíbilo.

    Vrátí se totiž skoro na den přesně po sedmi měsících 21. května 2019. Tentokrát ovšem nezamíří do Fora Karlín, ale do Tipsport areny v Holešovicích.

    Fanoušci Ezry byli v úžasu. Písně na koncertě byly lepší než v rádiích. Fanoušci Ezry byli v úžasu. Písně na koncertě byly lepší než v rádiích. | Eva Fornálová

  • 12.Muse - 26. 5. Praha

    Britští Muse se do povědomí mezinárodních hudebních fanoušků poprvé dostali svým čtvrtým albem Black Holes and Revelations z roku 2006. V Česku se poprvé představili na festivalu Rock for People v roce 2010.

    Od té doby se do Česka již několikrát vrátili a znovu přijedou 26. května 2019. To, že zde mají početný zástup fanoušků, dokazuje i to, že si pro konání koncertu vybrali letiště v pražských Letňanech.

  • 13.Kabát - od 1. 6. turné napříč ČR

    Kabát v příštím roce se v příštím roce chystají oslavit 30 let svého fungování. A oslavy narozenin se kapela rozhodla pojmout velkolepě. Jejich Po čertech velký turné odstartují 1. června na stadionu fotbalové Zbrojovky v Brně.

    Další zastávky mají Kabáti naplánované na 8. června v areálu Dolních Vítkovic, 15. června na fotbalovém stadionu v Teplicích a 22. června v pražském Edenu. Kromě toho vystoupí i 14. září v Lochotíně v Plzni.

    Kabát Kabát | Létofest

  • 14.Alice In Chains - 3. 6. Praha

    Na začátku léta Forum Karlín přivítá další hudební legendu. 3. června dorazí do Prahy Alice in Chains.

  • 15.Tool - 4. 6. Praha

    Americká roková kapela Tool má na svém kontě tři ceny Grammy. Rockeři jsou známí svými experimenty, kdy kromě hudby do svých vystoupení zapracovávají i výrazný vizuální zážitek.

    Své umění předvedou 4. června v pražské O2 Aréně.

  • 16.Maroon 5 - 5. 6. Praha

    Pop rocková americká skupina Maroon 5 si získala srdce fanynek hity jako Girls Like You, She Will Be Loved nebo Sugar se chystá do Prahy.

    Fanynky se na Adama Levina a jeho kolegy mohou vypravit 5. června do O2 arény.

    Maroon 5 Maroon 5 | Instagram.com

  • 17.Slipknot - 11. 6. Praha

    11. června se O2 Aréna v Praze rozduní heavy metalovými tóny. Svou velkolepou show totiž přiveze americká skupina Slipknot.

  • 18.Kraftwerk - 21. nebo 22. 6. Metronome festival

    Konec června s sebou přináší Metronome festival v Praze. Jedním z prvních oznámených vystupujících se stala německá skupina Kraftwerk.

    Průkopníci elektronické hudby s sebou přivezou obří audiovizuální show. Jejich velkolepé plány podtrhuje fakt, že před jejich vystoupením dostanete 3D brýle, abyste si zážitek mohli patřičně vychutnat.

    Metronome festival proběhne 21. a 22. června.

    Kraftwerk vystoupí na Metronome festivalu Kraftwerk vystoupí na Metronome festivalu |  Kraftwerk

  • 19.Morcheeba - 21. nebo 22. 6. Metronome festival

    První oznámenou hvězdou Metronome festivalu se stala triphopová Morcheeba. Ta do české metropole zavítá po dlouhých šesti letech.

    Fanoušci elektronické hudby by si tak akci na Výstavišti Praha neměli nechat ujít.

    Metronome festival proběhne 21. a 22. června.

    První velké jméno dalšího ročníku Metronome Festivalu: Přijede britská Morcheeba! První velké jméno dalšího ročníku Metronome Festivalu: Přijede britská Morcheeba! | Metronome Festival Prague

  • 20.Backstreet Boys - 22. 6. Praha

    Kromě legendárních elektronických kapel na Metronome festivalu se v Praze 22. června i legenda mezi chlapeckými kapelami z USA – Backstreet Boys.

    Ti se zde naposledy objevili v roce 2009 a po deseti letech přijednou s novým albem.

    Backstreet Boys Backstreet Boys | ČTK

  • 21.Phil Collins - 25. 6. Praha

    Na konci června v O2 aréně vystoupí zpěvák Phil Collins. Ten se před nedávnem rozhodl znovu nastartovat svou hudební kariéru.

    V Praze vystoupil v roce 2005 v rámci svého světového turné Final First Farwell Tour, které mělo být jeho posledním. Kromě toho se zde předvedl ještě o dva roky později, když kpříležitostně koncertoval s kapelou Genesis.

    Britský zpěvák Phil Collins Britský zpěvák Phil Collins | Profimedia.cz

  • 22.Ed Sheeran - 7. a 8. 7. Praha

    Do Prahy se vrátí Ed Sheeran. Ten vystoupí hned dva dny po sobě. Pro své koncerty 7. a 8. července si vybral letiště v pražských Letňanech.

    Do Česka poprvé přiveze i své hity z nejnovějšího alba Divide.

    5176596:full:true:true

  • 23.Rammstein - 16. a 17. 7. Praha

    Novou desku přijede do Česka představit metalová legenda z Německa – Rammstein. Ti se zde ukázali naposledy v roce 2017, kdy v pražském Edenu odehráli nakonec dva koncerty.

    V roce 2019 se rozhodli pro dva koncerty rovnou. Lidé se tak od začátku mohou rozhodnout, zda do Edenu zamíří 16. nebo 17. července.

    Skupina Rammstein Skupina Rammstein | Reuters

  • 24.Florence The Machine - mezi 17. a 20. 7. Colours of Ostrava

    17. až 20. července bude „plnoletost“ slavit festival Colours of Ostrava. Již nyní je přitom jasné, že po hudební stránce půjde o velkolepou záležitost.

    Organizátři již na podzim oznámili, že jednou z hvězd bude britská kapela Florence + The Machine.

    Další hvězdou příštího ročníku Colours of Ostrava se stane britská skupina Florence + The Machine. Další hvězdou příštího ročníku Colours of Ostrava se stane britská skupina Florence + The Machine. | profimedia.cz

  • 25.The Cure - mezi 17. a 20. 7. Colours of Ostrava

    Osmnáctiny Colours of Ostrava přijedou oslavit i legendární The Cure. Britští Rockeři za sebou mají 13 alb, několik koncertních filmů a více než 40 singlů.

    Colours of Ostrava v roce 2019 proběhnou od 17. do 20. července.

    První odtajněnou hvězdou příštího ročníku Colours of Ostrava je britská kapela The Cure. První odtajněnou hvězdou příštího ročníku Colours of Ostrava je britská kapela The Cure. | profimedia.cz

  • 26.Metallica - 18. 8. Praha

    Na konci léta čeká prahu další mega koncert. Letiště v Letňanech totiž 18. srpna obsadí Metallica.

    Americká metalová kapela za sebou má miliony prodaných alb a více než 35 let existence. I tak ale jejich koncerty neztrácí moc energie.

    Metallica zahrála v Praze 2. dubna. Překvapila písní Jožin z bažin. Metallica zahrála v Praze 2. dubna. Překvapila písní Jožin z bažin. | ČTK

  • 27.Michael Bublé - 17. 9. Praha

    Fanynky si přijdou na své i 17. září. To do pražské O2 Arény přijede kanadský zpěvák Michael Bublé.

    Za svou kariéru stihl vydat již 10 alb a v praze představí své zatím poslední Love, které vydal v roce 2018.

    Michael Bublé uhranul Karla Gotta, který by se s ním rád setkal. Michael Bublé uhranul Karla Gotta, který by se s ním rád setkal. | David Malík, Warwick Saint

Zobrazit celou diskusi