Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zrodila se hvězda: Lady Gaga v romantickém filmu roku rozhodla o dalších Oscarech

Autor: Ivan D. Hladík - 
5. října 2018
08:30

Ženský idol, herec Bradley Cooper (43), má smůlu. V jeho režijním debutu ho dokonale zastínila Lady Gaga (32). A nejvíc z toho všeho vytěží diváci, kteří si nenechají ujít strhující příběh Zrodila se hvězda.

Hlavní role v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho první režijní zkušeností. Zároveň ve snímku, který je od 4. října i v českých kinech, hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Gaga).

Podívejte se na upoutávku filmu:

Video  Snímek Zrodila se hvězda s Lady Gaga a Bradley Cooperem v hlavních rolích vstupuje do českých kin 4. 10. 2018. • VIDEO  - Vertical Ent.
Video se připravuje ...

Oba se vrhnou do vášnivého milostného vztahu, ale hlavně – Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony.

Zrodila se hvězda: Lady Gaga v romantickém filmu roku rozhodla o dalších Oscarech. V českých kinech od 4. října 2018. Zrodila se hvězda: Lady Gaga v romantickém filmu roku rozhodla o dalších Oscarech. V českých kinech od 4. října 2018. | Vertical Ent.

Hned na úvod je třeba říct, že (tak trochu jako Karel Gott) tohle opravdu nikdo nečekal. Že je Gaga pěvecká superstar, která vyprodává sály a poutá na sebe pozornost, o tom není sporu. Že ale dokáže hvězdnou masku opustit a stát se nesmělou a nesebevědomou Ally natolik, aby nadchla diváky i kritiky, na to by si zřejmě nevsadil nikdo. A hle, její výkon je skvělý! Příběh filmu je přitom vyprávěn už počtvrté. Přesto nově a znovu tak, že diváka baví.

Pusťte si videoklip k písni Shallow z filmu:

Video  Skladba Shallow z filmu Zrodila se hvězda. Lady Gaga v romantickém filmu roku rozhodla o dalších Oscarech. V českých kinech od 4. října 2018.  - UMG (od vydavatele A Star is Born OST); Downtown Music Publishing
Video se připravuje ...

„Vůbec jsem nepřemýšlel nad tím, jak zachytím ‚to původní‘. Jen jsem věděl, že abych odvyprávěl příběh tak, jak jsem zamýšlel, musím být autentický,“ řekl Cooper, který si k režii, podílu na scénáři či k roli Jacksona Mainea přibral i pozici producenta filmu a podílel se na některých skladbách, které společně s Lady Gaga ve snímku zahrají. Očividně celému projektu věřil.

Cooper měl před sebou nelehký úkol. Dokázat, že jen neohřívá předchozí verze a že dokáže celý projekt ukočírovat, což se mu celkem zdařilo. Esem v rukávu je ale pro celý film Lady Gaga. Hraje, zpívá, naprosto bez zaváhání. Servíruje spolu s Cooperem emoce, kterým se dá věřit. A pak je tu hudební část, se kterou tvůrci pracovali očividně velmi zručně. I kdybyste nestáli o romanci, hudba vás přiková do křesla kinosálu a přesvědčí, že tentokrát jste peníze za vstupenky nedali zbytečně. Naopak. Máme tady romanci roku s herečkou, která se už teď dotýká nejvyšších ocenění. Je to tak – zrodila se hvězda. A vy můžete být u toho.

Hodnocení: 85 %

Zrodila se hvězda

Drama / Romantický / Hudební

Česká premiéra: 4. 10. 2018, Vertical Ent.

USA, 2018, 136 min

Režie: Bradley Cooper

Scénář: E. Roth, B. Cooper, W. Fetters

Kamera: Matthew Libatique

Hrají: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos, Bonnie Somerville a další.

Zobrazit celou diskusi