Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kryštůfek Robin vyrostl, do Stokorcového lesa se může vrátit i s vašimi dětmi. Podívejte se!

Autor: Ivan D. Hladík, red - 
24. srpna 2018
08:00

Kryštůfek Robin už není malý kluk dovádějící se svými vycpanými zvířecími přáteli ve Stokorcovém lese. Je dospělý, zodpovědný… ale čeká ho velký návrat, který si užijete spolu s ním. Podívejte se na ukázky.

Hrdina dětských knížek už dospěl. Jeho domovem je Londýn v polovině minulého století. Právě tam Kryštůfek (Ewan McGregor, 47) coby manažer pro efektivitu ve společnosti Winslow Luggage tráví dlouhé hodiny v práci, současně se musí věnovat své rodině a na nekonečné dny plné fantazie a her z jeho dětství už prakticky zapomněl. Minulost se ale dříve nebo později obvykle připomene. Poté, co zruší víkendový výlet se svou ženou Evelyn (Hayley Atwell, 36) a dcerkou Madeline, aby mohl pracovat, se znovu objevují Medvídek Pú a jeho další staří známí ze Stokorcového lesa, aby mu připomněli doby, kdy příjemné nicnedělání s přáteli bylo tou nejlákavější činností na světě. Jejich dobrodružství čeká i české diváky v kinech od 23. srpna.

Kryštůfek Robin vyrostl, do Stokorcového lesa se vrací i s vašimi dětmi. Podívejte se od 23. 8. 2018 v českých kinech. Kryštůfek Robin vyrostl, do Stokorcového lesa se vrací i s vašimi dětmi. Podívejte se od 23. 8. 2018 v českých kinech. | Falcon

Scénář nového příběhu získal multižánrový režisér Marc Forster (48), který stál mimo jiné i za bondovským snímkem Quantum of Solace (2008). Zapůsobil na něj svým kouzelným realismem a ihned uvěřil, že může vytvořit umělecký, zábavný, emocionální a nadčasový snímek. „Když máte možnost diváky rozesmát i rozplakat v rámci jediného filmu, zasadit ho do reality a pracovat s jeho kouzlem, povzbuzuje a sbližuje vás to s těmi, na kterých vám záleží,“ říká Forster. „Myslím, že něco takového nyní opravdu potřebujeme,“ míní. „Všichni bychom teď užili trochu Púovy laskavosti a moudrosti,“ dodal.

Podívejte se na upoutávku a film o filmu:

Video  Kryštůfek Robin vyrostl, do Stokorcového lesa se vrací i s vašimi dětmi. Podívejte se od 23. 8. 2018 v českých kinech. • VIDEO  - Falcon
Video se připravuje ...

Zásadní pro oslovení publika je však vždy obsazení. Autoři tak nakonec sáhli po herci známém třeba také z role Obi-Wana Kenobiho ve filmu Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba (1999) nebo z hrané verze snímku společnosti Disney Kráska a zvíře (2017). „Scénář mi učaroval a moc se mi líbilo, že z Kryštůfka Robina udělali muže mého věku, ke kterému se Medvídek Pú vrací v nelehkém období života,“ prozrazuje McGregor. „Přišlo mi to opravdu působivé. Kryštůfek Robin je otcem dcery, se kterou si není příliš blízký, je si toho vědom a chtěl by to změnit. A rozhodně vnímáte, že i ona by se chtěla se svým otcem sblížit. Jakožto na otce několika dcer na mě něco takového dokázalo velice silně zapůsobit.“ Jestli se jim to nakonec povede a jak do děje zasáhnou Pú, prasátko, oslík, tygr nebo klokánek, už můžete s celou rodinou zjistit v kinech.

Poznejte medvídka Pú

Postavy Kryštůfka Robina a Medvídka Pú se poprvé objevily ve sbírce říkanek, kterou napsal britský dramatik a později spisovatel Alan Alexander Milne (†74) v roce 1924, ale teprve publikace knihy Medvídek Pú v roce 1926 oslovila čtenáře po celém světě. Kniha krátkých příběhů o fiktivních dobrodružstvích bezstarostného chlapce, jeho medvěda, zbožňujícího med, a všech ostatních zvířátek ze Stokorcového lesa, doprovázená nestárnoucími ilustracemi je považována za jednu z nejoblíbenějších dětských knih vůbec.

Kryštůfek Robin

Dobrodružný / Rodinný / Komedie

Česká premiéra: 23. 8. 2018, Falcon

USA, 2018, 104 min

Režie: Marc Forster

Scénář: A. R. Perry, T. McCarthy, A. Schroeder

Kamera: Matthias Koenigswieser

Hudba: Geoff Zanelli, Jon Brion

Hrají: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss, Roger Ashton-Griffiths, Adrian Scarborough, Jim Cummings a další.

Zobrazit celou diskusi