Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hard Attack si žádá respekt: Vystoupí na něm Mad Dog, AniMe, Sefa a The Sickest Squad

Na Hard Attacku vystoupí Mad Dog, AniMe, Sefa a The Sickest Squad.
Na Hard Attacku vystoupí Mad Dog, AniMe, Sefa a The Sickest Squad.  (Autor: Secrets of Music)
Autor: shp - 
2. srpna 2018
15:50

S českou hardcore scénou to teď nevypadá věru zle. Už v září se v pražském klubu Storm odehraje nová klubová akce s názvem Hard Attack, na které vystoupí přední světoví hardcore a frenchcore DJové. Nejde o nikoho menšího než Mad Doga, AniMe, Sefu a The Sickest Squad.

Oficiální Facebook Hard Attack akce

Ital Filippo Calcagni aka DJ Mad Dog patří ke stálici italské i světové hardcore scény a zároveň k jedněm z nejvyhledávanějších umělců z tohoto hudebního ranku. Už když mu bylo teprve 16 let, založil s kamarády formaci Hardcore Terrorists.

Zrod Mad Doga

V roce 2000 se upsal legendárnímu labelu Traxtorm Records, kteří založili The Stunned Guys ještě v původním složení. I když má mladicky vypadající tvář, patří Mad Dog ke klasikům, kteří si prošli miléniem až k současnému mainstream hardcoru.

Stojí za hity jako Welcome Down, Bassdrum Bitch s Noize Suppressorem nebo poctou starým časům Back to The Old School. V roce 2016 založil Mad Dog vlastní label Dogfight, kde vycházejí pecky předních italských producentů

Loni složil hymnu Maze of Martyr k Dominator Festivalu, který sám také zakončil na hlavní stage před desítkami tisíc hardcoreheads. Mad Dog není pro české publikum v žádném případě neznámý. Patří k hardcore DJům, kteří u nás vystoupili mnohokrát.

Drobná kráska, velký hardcore nářez

Set ve Stormu bude proto vítaným návratem na klubovou scénu. Očekávejte Mad Dogův aktuální sound. Něžné pohlaví za mixpultem zastoupí sličná AniMe. Krajanka Mad Doga taktéž vystoupila v Česku již několikrát a těší se u nás popularitě.

Její kariéru raketově nastartoval právě Mad Dog. Na konci minulého desetiletí začala hojně vystupovat na předních akcích, jakými jsou Dominator Festival, Masters od Hardcore a DefQon.1. Na nich si za poslední dekádu hraní nesčetněkrát zopakovala.

Brzy se její styl vytříbil v nezaměnitelný mainstream hardcore s líbivými melodiemi a svižným tempem. Její album Exterminate z roku 2016 ji posunulo mezi největší hvězdy scény. Následující loňské album již vyšlo na Dogfight labelu. Návrat AniMe do Česka bude velký.

Frenchcore zajíček

Je mu teprve 17 let a už má za sebou hraní na nejznámějších hardcore festivalech světa. Řeč samozřejmě není o nikom jiném než frenchcore zajíčkovi Sefovi. Mladý Nizozemec se taktéž vrátí do Česka.

Tentokrát zde půjde o jeho klubovou premiéru. S hardcorem přišel Sefa Vlaarkamp do styku poprvé již v 10 letech, když na serveru YouTube projížděl hudební videa. Rychlé tempo mu v kombinaci s tvrdými kopáky učarovalo.

O rok později se setkal s frenchcore hvězdou Dr. Peacockem a od té doby si byli oba blízcí. Sefa se začal snažit produkovat frenchcore a jeho tvorba se stávala lepší a lepší. Když mu bylo 14 let, vyšlo mu na labelu Peacock Records první EP Bad Dreams.

Od té doby si tento mladík piloval sound a později začal hrát na hardcore akcích se svým frenchcore livesetem. Sefa již vystoupil na akcích jako Masters of Hardcore, Dominator, DefQon.1, Q-Base nebo Viva La Frenchcore.

Staří známí The Sickest Squad

Poslední headlinery Hard Attacku není potřeba představovat. The Sickest Squad hráli v Česku již tolikrát, že jejich česká vystoupení nespočítají ani největší fandové. Od jejich tekno a tribecore počátků, přes frenchcore léta až po současnost, vždy byli jedničkami harder styles scény.

Jacopo Stevanato, Samuele Gozzo a Sirio Carino se věnovali rychlé undergroundové hudbě již v první polovině minulého desetiletí. Sirio se však brzy vydal na sólovou dráhu a italští DJové pokračovali ve dvou, ve složení, které známe dodnes.

Vydali bezpočet EP a tři alba. Dodnes jsou považováni za nejslavnější frenchcore DJe světa. Společně s Meccano Twins a Unexist založili label Brutale, na kterém vychází tvrdší, rychlejší a temnější produkce. Hned čtyři velké hardcore a frenchcore hvězdy v klubu, to se v Česku jen tak nevidí.

Jestli jste příznivci těchto stylů, zapište si do kalendáře datum 14. září. Všichni vystoupí v žižkovském Stormu za supportu domácích špiček. Akci pořádá agentura Secrets of Music, která již do Prahy přivezla Angerfista, Furyana a Dr. Peacocka.

Zobrazit celou diskusi