Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mistr strachu, jak jste ho ještě neviděli! Přichází seriál podle příběhů Stephena Kinga

Autor: red, idh - 
31. července 2018
08:00

Vítejte ve městě Castle Rock! Na mapě ho nenajdete, zato na stránkách mnoha příběhů proslulého autora děsivých příběhů Stephena Kinga ano. Teď ale ožilo a zve diváky do svých temných zákoutí.

Psychologicko-hororový seriál Castle Rock pochází z říše drsných příběhů Stephena Kinga, kombinuje velkolepou mytologii s komorními příběhy postav a je vyprávěný přesně ve stylu nejoblíbenějších Kingových děl. Vznikla tak epická sága plná temnoty i světla, která se odehrává na pár čtverečních kilometrech lesů ve státu Maine.

Mistr strachu, jak jste ho ještě neviděli! Přichází nový seriál podle příběhů Stephena Kinga. Mistr strachu, jak jste ho ještě neviděli! Přichází nový seriál podle příběhů Stephena Kinga. | HBO

Smyšlené mainské město Castle Rock má v Kingově tvorbě výsadní místo. Odehrávaly se v něm už jeho romány Cujo, Temná půle, To a Nezbytné věci, novela Tělo a několik povídek jako Rita Hayworth nebo Vykoupení z věznice Shawshank. Mnohé odkazy na Castle Rock však obsahují i další věci z Kingova pera. Seriál Castle Rock je tak prvním titulem, který využívá motivů z více Kingových ikonických a milovaných předloh, vypráví je novým způsobem, vzájemně proplétá a dává je do nečekaných souvislostí.

Podívejte se upoutávku k seriálu:

Video  Mistr strachu, jak jste ho ještě neviděli! Přichází nový seriál podle příběhů Stephena Kinga. • TRAILER  - HBO
Video se připravuje ...

Castle Rock jako pozvánka do mrazivého světa autora bestsellerů Stephena Kinga vznikl v produkci Bad Robot Productions J.J. Abramse ve spolupráci s Warner Bros. Television. V hlavních rolích se představí André Holland (Moonlight, Selma, 42), Melanie Lynskey (Po čtyřech, Lítám v tom), Bill Skarsgård (To, Atomic Blonde: Bez lítosti), Jane Levy (Zajatci předměstí, Shameless) a Sissy Spacek (Carrie, První dáma country music). Jako speciální host se v seriálu objeví Scott Glenn (Pozůstalí). První čtyři epizody desetidílného seriálu Castle Rock budou mít premiéru na HBO GO 2. srpna, pak se diváci dočkají nové epizody každý čtvrtek.

Castle Rock

Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama

Česká premiéra: 2. 8. 2018, HBO

USA, 2018, minutáž: 60 minut / díl

Tvůrci: Sam Shaw, Dustin Thomason

Režie: Michael Uppendahl, Daniel Attias

Scénář: Stephen King, Gina Welch

Kamera: Richard Rutkowski

Hrají: Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton a další.

Zobrazit celou diskusi