Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ant-Man a Wasp: Mravenčí frajer a vosí kočka se dali dohromady, aby to natřeli padouchům

Autor: Ivan D. Hladík - 
4. července 2018
08:00

Jsou tady! Schopni zmenšit se i zvětšit podle potřeby a stejně tak nakopat všechny nepřátele… vy víte kam! A nejlepší na tom všem je fakt, že tuhle marvelovku si užijí stejně tak velcí milovníci komiksů, jako jejich ratolesti. Ano, Ant-Man a Wasp je superhrdinský a superzábavný film pro všechny.

V roce 2015 debutoval na plátnech kin snímek společnosti Marvel Studios Ant-Man, v rámci kterého do stále se rozšiřujícího filmového světa společnosti Marvel vstoupil Scott Lang (Paul Rudd, 49), dobromyslný zloděj, jehož si dr. Hank Pym (Michael Douglas, 73) vybral k tomu, aby se stal jeho pokračovatelem a převzal po něm štafetu coby titulní Ant-Man. Ve filmu se také objevila Pymova dcera Hope van Dyne (Evangeline Lilly, 38), z níž se později stává superhrdinka Wasp. Nyní přichází 5. července do kin další příběh.

Ant-Man a Wasp: Mravenčí frajer a vosí kočka se dali dohromady, aby to natřeli padouchům od 5. 7. 2018 v kinech. Ant-Man a Wasp: Mravenčí frajer a vosí kočka se dali dohromady, aby to natřeli padouchům od 5. 7. 2018 v kinech. | Falcon

Po událostech snímku Captain America: Občanská válka, se Lang potýká s následky svých rozhodnutí jak coby superhrdina, tak také jako otec své malé dcery. Zatímco se snaží najít rovnováhu mezi svým rodinným životem a povinnostmi Ant-Mana, obrátí se na něj Hope a dr. Hank Pym s novou misí. Scott musí znovu navléknout svůj oblek a naučit se bojovat po boku Wasp, se kterou je nucen spojit síly, aby se jim podařilo odhalit tajemství minulosti.

Podívejte se na upoutávku a film o filmu:

Video  Ant-Man a Wasp: Mravenčí frajer a vosí kočka se dali dohromady, aby to natřeli padouchům od 5. 7. 2018 v kinech. • VIDEO  - Falcon
Video se připravuje ...

„Jednou z věcí, která je mi na téhle roli skutečně sympatická, je to, že Scott byl do světa, ve kterém se z něj stal superhrdina schopný zvětšování a zmenšování a létání na mravencích, který je nucen řešit nebezpečné a velice výjimečné situace, tak trochu vtažen proti své vůli,“ popisuje Paul Rudd svou úlohu. „Vždycky jsem se snažil o to, abych v jeho kůži řešil vše s humorem a jistou bezstarostností. Myslím, že diváci mají rádi, když se mohou bavit sledováním někoho jako je Scott Lang, jak se snaží se všemi těmi šílenostmi vypořádat. Takže to mě coby herce velice baví.“

Ant-Man a Wasp je rozhodně zvláštní, co se recenzentské práce týká. Autoři totiž stejně tak natočili slušnou akční podívanou, jako citlivý rodinný film. Stejná pozornost, jaká je věnovaná velkým scénám plným efektů, je totiž cítit za intimními obrazy Scotta s dcerou. Přitom nesklouzávají k žádnému extra patosu, jenž by hrozil nudou a protáčením očí.

Ant-Man a Wasp: Mravenčí frajer a vosí kočka se dali dohromady, aby to natřeli padouchům od 5. 7. 2018 v kinech. Ant-Man a Wasp: Mravenčí frajer a vosí kočka se dali dohromady, aby to natřeli padouchům od 5. 7. 2018 v kinech. | Falcon

Dalšími plus je obsazení, ve kterém kromě hlavních hrdinů potěší třeba Michelle Pfeiffer (60) nebo tradičně Michael Peña (42). „Pokračování má mnohem větší záběr než původní snímek. Působí velkolepěji, což je vzrušující, ale je také úžasné, že stále zachovává příběh, jenž klade důraz na rodinu a který je podstatou celého filmu. Právě proto mám sérii Ant-Man tak ráda a Ant-Man a Wasp v tom rozhodně pokračují,“ říká také Evangeline Lilly a nelze, než s ní souhlasit.

Hodnocení: 80 %

Ant-Man a Wasp

Akční / Dobrodružný / Sci-Fi

Česká premiéra: 5. 7. 2018, Falcon

USA, 2018, 118 min

Režie: Peyton Reed

Předloha: Stan Lee, Jack Kirby a další.

Scénář: Ch. McKenna, E. Sommers, P. Rudd a další.

Kamera: Dante Spinotti

Hudba: Christophe Beck

Hrají: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Michael Peña, Laurence Fishburne, Bobby Cannavale, Judy Greer a další.

Zobrazit celou diskusi